Surviving Christmas (2004)


Ελληνικός τίτλος: Συνέβη κάποια Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη κομεντί της Dreamworks, σε σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ, με τους Μπεν Άφλεκ, Τζέημς Γκαντολφίνι, Κριστίνα Άπλγκέητ, Κάθριν Ο'Χάρα, Τζος Ζάκερμαν.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο πάμπλουτος, επιτυχημένος και όμορφος διαφημιστής Ντρου Λέηθαμ φαίνεται πως θα τα περάσει ολομόναχος. Η αρραβωνιαστικιά του βρίσκει γελοία και ανώριμη την ιδέα του να πάνε στα Φίτζι χρονιάρες μέρες αντί να τις περάσουν με την οικογένειά τους, οι "φίλοι" του προσποιούνται διάφορα προβλήματα για να μην τον δεχθούν και τελικά -ακολουθώντας τη συμβουλή ενός ψυχολόγου- ο Ντρου επιστρέφει στο πατρικό για να ξορκίσει το παρελθόν. Εκεί ζει η δυσλειτουργική οικογένεια των Βάλκο στους οποίους ο Ντρου κάνει την πιο απίθανη πρόταση: θα τους πληρώσει $250.000 για να προσποιηθούν πως είναι η οικογένειά του και να ζήσει μαζί τους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πολύ απλά it doesn't make any sense. Ναι, η ιδέα είναι καλή, ναι οι ηθοποιοί συμπαθέστατοι, ναι τα αστεία κάποιες στιγμές είναι επιτυχημένα, αλλά όλο μαζί δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Κατ' αρχάς ο βασικός ήρωας είναι εντελώς αντιπαθής -τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε προς το φινάλε- και τίποτα δεν δικαιολογεί τις πράξεις του ή τις αντιδράσεις του. Πώς γίνεται ένας τόσο επιτυχημένος διαφημιστικής που έγινε ζάπλουτος από τη δουλειά του να συμπεριφέρεται έτσι παλαβά; Για ποιον λόγο θυμήθηκε αυτά τα Χριστούγεννα πως είναι μόνος αφού έχει επίγνωση του χαρακτήρα του; Τίποτα από όλα αυτά δεν απαντιέται και έτσι μένει η ιστορία στον αέρα, όσο επιπόλαια κι αν την αντιμετωπίσεις. Πιο ουσιαστική είναι η δουλειά που έχει γίνει με την οικογένεια των Βάλκο, στους οποίους συναντάμε και τους καρατερίστες Τζέημς Γκαντολφίνι και Κάθριν Ο'Χάρα που δίνουν μια κάποια υπόσταση στους ρόλους που υποδύονται. Ναι, εντάξει, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο καλά περνάς με την ταινία, αλλά δεδομένου πως είναι κινηματογραφική παραγωγή από major studio κάθεσαι και σκέφτεσαι πως Άρλεκιν έχουν γίνει καλύτερες γιορτινές τηλεταινίες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)