Merry Happy Whatever (2019)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα ό,τι νά'ναι

Κωμική χριστουγεννιάτικη σειρά του Netflix, δημιουργία του Τάκερ Κώλεϋ, με τους Ντέννις Κουέηντ, Μπρίτζιτ Μέντλερ, Μπρεντ Μόριν, Άσλεϋ Τίσντέηλ, Σιόμπαν Μέρφυ, Άνταμ Ρόουζ, Ελίζαμπεθ Χο, Χέυζ ΜακΆρθουρ.

H Έμμυ και ο Ματ ταξιδεύουν από το Λος Άντζελες στο πατρικό της για να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά της. Ο Ματ έχει μεγάλα όνειρα για αυτό το ταξίδι, αφού σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην Έμμυ, χωρίς να υπολογίζει όμως την κόλαση που είναι η οικογένεια των Κουίν. Ο πατέρας της, ειδικά, ο σερίφης Ντον Κουίν, είναι αυτός που αποφασίζει για τα πάντα και καθώς φαίνεται έχει αποφασίσει ήδη πως ο Ματ δεν είναι ο κατάλληλος άντρας για την κορούλα του. Με συμπαραστάτες την Τζόυ και τον Τοντ που έχουν παντρευτεί και αυτοί τέκνα της οικογενείας των Κουίν, ο Ματ πρέπει να βρει τον τρόπο να φέρει τον μέλλοντα πεθερό στα νερά του αλλά και να πλεύσει στα παράξενα και ταραγμένα νερά αυτού του ιδιότροπου σπιτικού.

Γυρισμένη με αισθητική και ύφος κλασικότροπου sitcom, πολυκάμερο, όλο σε στούντιο και με τα γέλια του κοινού, αυτή η χριστουγεννιάτικη σειρά μπορεί να μην κάνει τη διαφορά αλλά σίγουρα διασκεδάζει. Η δυναμική των ηθοποιών και οι κοφτές ατάκες βγάζουν γέλιο, αλλά τίποτα δεν απομακρύνεται από τα τετριμμένα. Τη γενική ιστορία την έχουμε δει άπειρες φορές, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται επί της οθόνης. Οπότε μένουν οι καλοί ηθοποιοί που παίρνουν το βάρος επάνω τους και με σωστούς κωμικούς ρυθμούς ξεστομίζουν τους διαλόγους εκείνους που γίνονται αστείοι από τον τρόπο που ερμηνεύονται. Η ιστορία μπορεί να ολοκληρώθηκε μέσα στα 8 επεισόδια του κύκλου, αλλά δεν αποκλείεται να ξαναδούμε την οικογένεια Κουίν και σε νέες περιπέτειες. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)