A Kiss Before Christmas (2021)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία του Hallmark σε σκηνοθεσία Τζεφ Μπήσλυ, με τους Τέρι Χάτσερ, Τζέημς Ντέντον, Μαριλού Χέννερ, Ροντ Γουίλσον, Τζων Μπ. Λόου.

Παραμονή Χριστουγέννων, όπως και τότε, 20 χρόνια πριν, όταν ο Ήθαν και η Τζόυς γνωρίστηκαν στο ασανσέρ όπου έμειναν εγκλωβισμένοι για 18 ώρες, ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν. Η αγάπη τους έμεινε η ίδια μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια, η ζωή τους όμως άλλαξε από το στρες, τις υποχρεώσεις και την πίεση στη δουλειά του Ήθαν, ο οποίος νιώθει πως είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Έτσι λοιπόν, με το ρολόι να μετρά αντίστροφα για τη νύχτα της Παραμονής, αυτό που αναγκάζεται να κάνει για λογαριασμό του προϊσταμένου του, τον εξωθεί στα άκρα. Κι ενώ εύχεται η ζωή του να ήταν αλλιώς, κάποιος που τον ακούει εκεί κοντά, υλοποιεί την επιθυμία του. Και κάπως έτσι, ο Ήθαν ξυπνά σε μια άλλη ζωή, όπου ούτε έχει γνωρίσει ούτε έχει παντρευτεί την Τζόυς, αλλά έχει εξελιχθεί σε μεγαλοστέλεχος, με πολλά λεφτά και χωρίς να χρειάζεται να υποχωρεί στις απαιτήσεις κανενός. Τώρα θα έχει μόλις τρεις εβδομάδες να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει η ζωή του ως έχει ή να διεκδικήσει αυτήν που είχε πριν.

Η Τέρι Χάτσερ και ο Τζέημς Ντέντον ζευγαρώνουν ξανά ύστερα από τις "Νοικοκυρές σε απόγνωση" σε αυτό εδώ το τρυφερό παραμύθι με την υπεροχή του Hallmark που ως γνωστόν και ξέρει και μπορεί να υπογράψει μια ενήλικη χριστουγεννιάτικη φαντασίωση, με αέρα παραμυθιού όπου το καλό πάντοτε νικά και όπου η ευτυχία δεν κρύβεται στα χρήματα. Το εύρημα του "τι θα γινόταν εάν" εξυπηρετείται με επιτυχία, καθώς η εναλλακτική ζωή του ήρωά μας χαίρει της απαραίτητης αληθοφάνειας, ενώ οι όποιες συγκρούσεις συνείδησης και συμπεριφορών συνδυάζουν το χιούμορ με το συναίσθημα. Ανθρώπινο στον πυρήνα του παρά αμιγώς αγαπησιάρικο, το "Ένα φιλί πριν από τα Χριστούγεννα" είναι η κλασική γιορτινή τηλεταινία που μάθαμε να αγαπάμε, φτιαγμένη με κέφι, μεράκι και ζεστασιά, μακριά από φάρμες, κωμοπόλεις, πρίγκιπες και γελαδάρηδες, αλλά στο κέντρο της μεγαλούπολης και της εσωτερικής μας ανάγκης για τα "θέλω" μας έναντι των "πρέπει". Αφήστε που έχει και Άι Βασίλη. Ωραιότατο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)