My Christmas Family Tree (2021)


Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία της Paramount σε σκηνοθεσία Τζέησον Μπουρκ, με τους Έμη Τήγκάρντεν, Άντριου Γ. Γουώκερ, Τζέημς Τάπερ, Κένταλ Κρος, Λίζα Πάξτον.

Η Βανέσα, κοινωνική λειτουργός στη Νέα Υόρκη, εργάζεται σε έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με την αναδοχή παιδιών χωρίς οικογένεια, θέλοντας να τιμήσει με τον τρόπο της το σύστημα που την ανέθρεψε καθώς και η ίδια υπήρξε υιοθετημένη. Χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της και με τη μητέρα να πεθαίνει στα 9 της χρόνια, προτού της μιλήσει ποτέ για εκείνον, η Βανέσα δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τις ρίζες της. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίζει να κάνει ένα τεστ DNA για να εντοπίσει τυχόν συγγενείς. Και κάπως έτσι μαθαίνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πως ο πατέρας της ζει σε μια μικρή πόλη μια ώρα μακριά, με τη νέα του οικογένεια.

Ευχάριστη ταινία, συγκινητική και με μια γλυκιά ανθρωπιά που ταιριάζει γάντι με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Χωρίς να αναμασά τετριμμένα love story με τυχαίες γνωριμίες ή επανασυνδέσεις με τους πρώην των σχολικών χρόνων, μιλά περισσότερο για την οικογένεια (αυτήν που έχουμε ή δεν έχουμε αλλά και αυτήν που μας επιλέγει) και τη ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου όπου υπάρχει αγάπη. Παρά τις αναμενόμενες ανατροπές, το σενάριο δεν εκτροχιάζεται σε υπερβολές ενώ δίνει την ευκαιρία στο προσεγμένο και έμπειρο καστ να αποδώσει με αληθοφάνεια τους καλοσυνάτους χαρακτήρες που υποδύονται.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)