Audrey (2020)


Ντοκυμανταίρ της Universal σε σκηνοθεσία Έλενα Κόαν για τη ζωή της Ώντρεϋ Χέπμπορν.

Δια χειρός των παραγωγών του εξαιρετικού ντοκυμανταίρ "McQueen" έρχεται τούτη εδώ η νοσταλγική αγιογραφία της λαμπερής Ώντρεϋ Χέπμπορν που ξετυλίγει τη ζωή της με τη βοήθεια του γιου της Σων Χέπμπορν Φερρέρ και της εγγονής της Έμμα Φερρέρ, οι οποίοι δρουν ως βασικοί ιστορικοί, συντροφιά με φίλους και συνεργάτες της τελευταίας μεγάλης σταρ του Χόλυγουντ. Με τα ηχητικά αποσπάσματα από συνεντεύξεις της ίδιας να αποτελούν τον πυρήνα της αφήγησης αλλά και με πλούσιο οπτικό υλικό, η ταινία εξιστορεί τη ζωή της από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στην Ολλανδία του Β’ Παγκοσμίου, τα πρώτα της βήματα ως μπαλαρίνα στο Λονδίνο, την καριέρα της στο σινεμά και την έντονη ανθρωπιστική της δράση ως πρέσβειρα της UNICEF.

Ακαδημαϊκού ρυθμού και τρόπου προσέγγισης, με το εύρημα μιας μπαλαρίνας που προβάρει τα βήματά της μπροστά από ένα φωτεινό παράθυρο, η "Audrey" αποτελεί μια σοβαρή και αρκούντως συγκινητική βιογραφία που επικεντρώνεται πρωτίστως στην ανθρώπινη διάσταση της ηρωίδας της, με κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που όμως δεν εμβαθύνουν σε συγκεκριμένες περιόδους ούτε μας τροφοδοτούν με επιπλέον στοιχεία για τα σπουδαία χρόνια της στο σινεμά. Θέλοντας περισσότερο να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα και όλα όσα απασχολούσαν το μυαλό της Χέπμπορν (χωρίς ίχνος κιτρινίλας, εννοείται), η ταινία ακολουθεί γραμμικά τη δράση της, μας συστήνει ανθρώπους που την αγάπησαν και μας ταξιδεύει σε μια ζωή σαν παραμύθι μεν αλλά με αληθινούς ανθρώπους για πρωταγωνιστές. Μαθαίνεις πολλά, διψάς όμως και για ακόμα περισσότερα. Το φροντισμένο και τρυφερό φιλμ γυρίστηκε αρχικά για τις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020, όμως η πανδημία το οδήγησε αποκλειστικά σε οικιακή θέαση. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)