Next Stop, Christmas (2021)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία του Hallmark σε σκηνοθεσία Ντάστιν Ρίκερτ, με τους Λύντσυ Φονσέκα, Τσάντλερ Μάσσεϋ, Έρικ Φρήμαν, Κρίστοφερ Λόυντ.

Η Άντζι Ρέυνολντς, αφοσιωμένη χειρουργός, προετοιμάζεται να περάσει για ακόμη μία φορά μόνη τα Χριστούγεννα καθώς θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει. Κάποιο βράδυ, κουρασμένη καθώς είναι, αποκοιμάται στο τραίνο που την πηγαίνει σπίτι της, για να ξυπνήσει όμως έντρομη στο πατρικό της, δέκα χρόνια νωρίτερα. Με τον μυστηριώδη ελεγκτή να της λέει πως το εισιτήριό της δεν είναι -ακόμα τουλάχιστον- μετ' επιστροφής, η Άντζι αναγκάζεται να ξαναζήσει το παρελθόν της και να πάρει ξανά αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της, είτε είναι το ίδιο είτε κάποιο εντελώς διαφορετικό.

Καλοδουλεμένη εκδοχή της κλασικής ιδέας "τι θα γινόταν εάν..." με την ηρωίδα μας να ξαναζεί τις ημέρες που καθόρισαν τη ζωή της, έχοντας την ευκαιρία να ακολουθήσει μια διαφορετική διαδρομή. Με την εμπειρία του σήμερα, η μπερδεμένη Άντζι αντιλαμβάνεται πως τότε δεν πρέπει να ήταν ιδιαίτερα παρατηρητική, καθώς παρέβλεπε πράγματα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της, όπως για παράδειγμα τους γονείς της να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Οπότε, γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα εξελίσσονταν τα γεγονότα, αποφασίζει αναγκαστικά και διστακτικά στην αρχή να (ξανα) πάρει τη ζωή της στα χέρια της, χωρίς πάντοτε οι αποφάσεις που εκείνη θεωρούσε σωστές να της εξασφαλίζουν το εισιτήριο της διαδρομής για το σήμερα. Είναι ευχάριστο και αρκούντως ρεαλιστικό μέσα στο φανταστικό της κεντρικής ιδέας, έχει λαμπερούς πρωταγωνιστές, μια καλογραμμένη ιστορία και τον Κρίστοφερ Λόυντ να αναδεικνύεται σε άρχοντα των ταξιδιών στον χρόνο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)