Downton Abbey: A New Era (2022)


Ελληνικός τίτλος: Ο πύργος του Downton 2 -Μια νέα εποχή

Δραματική ταινία της Focus σε σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις, με τους Μισέλ Ντόκερυ, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Χιου Μπόνβιλ, Τζιμ Κάρτερ, Μάγκι Σμιθ, Τζοάν Φρόγκατ, Ιμέλντα Στόντον, Κέβιν Ντόυλ, Ρόμπερτ-Τζέημς Κόλιερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λώρα Χάντοκ, Χιου Ντάνσυ, Ναταλί Μπαι, Ζονατάν Ζακαΐ.

Η διαθήκη ενός παλιού φίλου της λαίδης Γκράνθαμ αποκαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά που ταράζουν την ηρεμία του Πύργου, παρέα με το κινηματογραφικό συνεργείο από το Λονδίνο που καταφθάνει πολύβουο και με τα δικά του δράματα για να πραγματοποιήσει εκεί τα γυρίσματα μιας νέας, φιλόδοξης ταινίας.

Μόνο συγκινησιακής αξίας έναντι των ανθρώπων που αγαπήσαμε στη μικρή οθόνη είναι τούτη εδώ η δεύτερη κινηματογραφική συνέχεια του "Πύργου του Downton". Μολονότι τα ηνία του σεναρίου κρατά και πάλι ο δημιουργός της σειράς, ο Τζούλιαν Φέλλοους, εδώ δεν φαίνεται να καταφέρνει αυτό που μας είχε όλους εκπλήξει ευχάριστα στην πρώτη ταινία, στην οποία είχε εξασφαλίσει κινηματογραφικό μεγαλείο και αυτοτέλεια. Περισσότερο special δίωρο επεισόδιο παρά σινεμά, ο δεύτερος κινηματογραφικός "Πύργος" προσπαθεί να καλύψει αμήχανα την απουσία κάποιων ηρώων, εμφανίζει ελάχιστα κάποιους άλλους, ενώ αφήνεται σε χαριτωμενιές και απιθανότητες σε ό,τι αφορά τα γυρίσματα του κινηματογραφικού συνεργείου, δείχνοντας πράγματα που απλά δεν γίνονται. Βέβαια, για να μην γίνομαι άδικος, και μόνο ως φρεσκάρισμα της σχέσης μας με όλους αυτούς τους υπέροχους ήρωες που όλοι λατρέψαμε, η ταινία είναι απολαυστική, χωρίς όμως αυτό να την καθιστά και καλή. Το ανισόβαρο των δύο ιστοριών που εξελίσσονται παράλληλα, με το πολύ πιο ουσιαστικό και ανθρωποκεντρικό θέμα της διαθήκης και του παρελθόντος της λαίδης Γκράνθαμ έχει πολύ μικρότερη παρουσία στην οθόνη από ό,τι το πιο ανάλαφρο μέρος με το κινηματογραφικό συνεργείο. Τρυφερό πάντα και συγκινητικό (υπερβολικά μάλιστα ως προς το φινάλε του) το φιλμ παρακολουθείται ευχάριστα (κυρίως από όσους έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα), θυμίζει τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις όχι όμως και το λαμπερό του παρελθόν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)