I believe in Santa (2022)


Ελληνικός τίτλος: Πιστεύω στον Αϊ-Bασίλη

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία του Netflix σε σκηνοθεσία Άλεξ Ραναριβέλο, με τους Κριστίνα Μουρ, Τζων Ντούσεϋ, Βάιολετ ΜακΓκρω, Σαχίν Μπατ.

Όταν η Κριστίνα γνώρισε τον Τομ και όταν ο Τομ γνώρισε την Κριστίνα, οι δυο τους ερωτεύθηκαν πολύ και απρόσμενα. Για την Κριστίνα, η σχέση αυτή μοιάζει με αντίδοτο στην πίκρα του διαζυγίου της, ειδικά εφόσον ο Τομ κατόρθωσε να κερδίσει αμέσως και την καρδιά της μικρής της κόρης. Για εκείνον, η σχέση τους προσθέτει την απαραίτητη νότα ανθρωπιάς και ευαισθησίας στην καθημερινότητα της εργασιομανίας του. Οι πρώτοι έξι μήνες κυλούν σχεδόν ονειρεμένα και για τους δύο, έως ότου φτάνουν τα Χριστούγεννα και η Κριστίνα γνωρίζει μια πλευρά του Τομ που δεν θα περίμενε ποτέ. 

Χαριτωμένο, αφελές, αρκούντως γιορτινό και τρυφερό φιλμάκι που συζητά το δικαίωμα των μεγάλων να συμπεριφέρονται σαν παιδιά, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Η αποκάλυψη πως ένας σοβαρός δικηγόρος όπως ο πρωταγωνιστής μας μετατρέπεται στον απόλυτο λάτρη των Χριστουγέννων, ο οποίος επί πλέον πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη του Άι Βασίλη, προκαλεί αρχικά έκπληξη και ανησυχία στη σύντροφό του, που δεν καλοβλέπει ως ενήλικη τη συμπεριφορά του ενώ στη συνέχεια μάλλον πανικοβάλλεται. Δεν είναι διόλου κακή η ιδέα της ταινίας, όμως δεν μπορείς να πεις το ίδιο και για την εκτέλεσή της. Η επιλογή να παρουσιαστεί εξ αρχής ο κεντρικός ήρωας ως καλοπροαίρετος αγαθιάρης δεν δικαιολογεί τις αντιδράσεις που προκαλούν οι χριστουγεννιάτικες αποκαλύψεις του, αφού έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται από μια αθώα και παιδιάστικη συμπεριφορά, οπότε δεν συμβαίνει και καμιά έντονη κόντρα στην ιδιοσυγκρασία του. Είναι καλές οι προθέσεις, συμπαθές το αποτέλεσμα, αλλά αδύναμο ως σύνολο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)