A Chestnut Family Christmas (2021)


Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Ρότζερ Μ. Μπομπ, με τους Μήγκαν Χόλντερ, Μπραντ Τζέημς, Τζέημι Μ. Κάλλικα, Κλαρκ Τζερόμ Γουίλσον, Καλίστα Γουίλσον.

Η ταλαντούχα Νίνα Τσέστνατ που δουλεύει ως εσωτερική σεφ σε μια οικογένεια, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ στα αδέλφια της ότι εγκατέλειψε τη θέση της στη δικηγορική εταιρεία όπου δούλευε για να ακολουθήσει το πάθος της. Έτσι, όταν ο αδελφός της ακυρώνει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο σπίτι του και της ανακοινώνει πως θα έρθουν στο δικό της, ο πανικός χτυπά κόκκινο. Τουλάχιστον τα αφεντικά της λείπουν σε ταξίδι για τις γιορτές και υπάρχει σπίτι διαθέσιμο, όμως έχει μόλις λίγες μέρες να βρει και αρραβωνιαστικό -ναι, είχε πει πως είναι και αρραβωνιασμένη. Για τον λόγο αυτό, επιστρατεύει τον καλύτερό της φίλο που διστακτικά δέχεται να παίξει τον ρόλο. 

Καλών προθέσεων ταινία που χάνει όμως τον μπούσουλα, ντυμένη με μια αδικαιολόγητη για το είδος σοβαροφάνεια. Η κεντρική ιδέα που θέλει την ηρωίδα μας να μην τολμά να πει την αλήθεια για να μην απογοητεύσει τις προσδοκίες των δικών της που όμως κι αυτοί έχουν τις προσωπικές τους αποτυχίες, θα μπορούσε να δουλέψει ως καμβάς για κάτι πιο ανάλαφρο ή για κάτι πολύ πιο σοβαρό. Καθώς όμως οι χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες δεν προσφέρονται για οικογενειακά δράματα, επιλέγεται μια μέση, άχαρη οδός, γεμάτη άγαρμπα αστεία και μεγαλόστομους διαλόγους, που ουδέποτε συναντιούνται με επιτυχία. Είναι σαν να έστησαν το σενάριο με βάση ανάγκες που έπρεπε να ειπωθούν, χωρίς να αντιληφθούν ότι τελικά λένε πάρα πολλά και πνίγουν τη βασική ιστορία. Τέλος πάντων, μέρες που είναι, ας μείνουμε στις καλές προθέσεις...

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)