A Sisterly Christmas (2021)


Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή κωμωδία της MarVista για το δίκτυο OWN, σε σκηνοθεσία Τζέρυ ΛαΜοτ, με τους Ντέμπορα Τζόυ Γουάινανς, Λίζα Μισέλ Κορνήλιους, Νηλ Γουάιτλυ, Μιγκέλ Άντονυ, Μάριουμ Κάρβελ.

Η Κριστίνα και η Βίκυ δεν έχουν πάψει να τρώγονται μεταξύ τους από τότε που έχασαν τη μητέρα τους, με αποτέλεσμα η αγαπημένη τους θεία να μην τις αντέχει άλλο πια. Έτσι, αποφασίζει να τις στείλει σε ονειρεμένες χριστουγεννιάτικες διακοπές σε κάποιο πολυτελές θέρετρο, ελπίζοντας πως οι δυο αδελφές θα ανακαλύψουν ξανά την αγάπη που νιώθουν μέσα τους η μία για την άλλη. Η θεία όμως υπολόγιζε όχι χωρίς τον ξενοδόχο (που άλλωστε είναι σύμμαχός της) αλλά χωρίς τη Ρεζινέ, την άσπονδη παιδική τους φίλη, η οποία περνά επίσης τις διακοπές της εκεί, έτοιμη να βγάλει τον ανταγωνιστικά χειρότερο εαυτό των δύο φιλενάδων της.

Χαμένη ευκαιρία για κάτι διαφορετικό ως προς την πληθώρα των εορταστικών τηλεταινιών αποτελεί τούτη εδώ η πνιγμένη στην υπερβολή και στις φωνές κωμωδία που μοιάζει να γυρίστηκε με στοχευμένο χιούμορ για στοχευμένο κοινό με μια ακατανόητα culturally biased νοοτροπία. Ακόμα και με τη συγκεκριμένη σύμβαση κατά νου πάντως, η αφέλεια στην ιστορία και τις συμπεριφορές δεν βγάζει νόημα, την ίδια στιγμή που όσα "χαριτωμένα" διαδραματίζονται σε αυτό το "πολυτελές" θέρετρο μπορείς να τα φανταστείς μόνο σε κατασκήνωση για πεντάχρονα. Περνάει η ώρα, η ατμόσφαιρα είναι χριστουγεννιάτικη, οι προθέσεις συμπαθείς, αλλά το σύνολο αδύναμο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)