Talk to Me (2022)


Ελληνικός τίτλος: Μίλα μου

Ταινία τρόμου της Screen Australia σε σκηνοθεσία Ντάνυ και Μάικλ Φιλίππου, με τους Σόφι Γουάιλντ, Αλεξάντρα Τζένσεν, Τζο Μπερντ, Ότις Ντάντζι, Μιράντα Όττο.

Μια παρέα νεαρών έρχεται σε επαφή με ένα βαλσαμωμένο χέρι, το οποίο λέγεται πως φέρνει όποιον το αγγίξει και του πει "Μίλα μου" σε επαφή με τους νεκρούς. Στην αρχή το εγχείρημα τους διασκεδάζει αφάνταστα, μόνο που ο παραμικρός λάθος χειρισμός μπορεί να κρατήσει τους νεκρούς περισσότερο κοντά σου από όσο μπορείς να φανταστείς.

Επί τέλους μια ταινία τρόμου που όχι μόνο έχει κάτι καινούργιο να προτείνει αλλά το πράττει με κινηματογραφική γνώση και σεβασμό στο είδος. Από την Αυστραλία μάς έρχεται το "Μίλα μου" και από ελληνικής καταγωγής χέρια, αφού τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι δίδυμοι αδελφοί Φιλίππου. Με προϋπηρεσία στο Yout Tube όπου μάλιστα διακρίθηκαν για το κανάλι τους με τα βίντεο κωμωδίας και τρόμου, αποδεικνύουν με την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία πως κάτι δικό τους έχουν να πουν. Μακριά από δηθενιές και φτηνούς εντυπωσιασμούς για χάρη του διαφορετικού, οι δυο πρωτάρηδες σκηνοθέτες καθιστούν ξεκάθαρο πως και από σινεμά ξέρουν και από τρόμο. Εκεί δε που φαίνεται η μαστοριά τους είναι πως δεν ξανοίγονται πέραν του διαθέσιμου budget και των ευρύτερων δυνατοτήτων της παραγωγής, οπότε δεν υπόσχονται τίποτα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν. Οπτικά εφφέ και μακιγιάζ είναι τόσα όσα, καλοφτιαγμένα όμως και λειτουργικά, καθώς απλά συνοδεύουν την κίνηση της κάμερας και το εξαιρετικό μοντάζ στην απόδοση του τρόμου και της αγωνίας. Το "Μίλα μου", προς τιμήν του, δεν είναι μια ταινία που παλεύει να σε τρομάξει με τα ξαφνικά μπαμ και μπουμ αλλά με την ουσία του μύθου, με τους καλά σκιαγραφημένους χαρακτήρες και εν τέλει με τη ζοφερή της ιστορία, η οποία και πρωτότυπη είναι και σε γραπώνει εξ αρχής. Μίλια καλύτερο από τις αντίστοιχες παραγωγές των mainstream studio, το "Μίλα μου" ετοιμάζεται να επιστρέψει στις οθόνες μας εξ όσων διαβάζω μέσα από ακόμα δύο ταινίες που θα διαδραματίζονται στο πριν και στο μετά αντίστοιχα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)