A Christmas Proposal (2021)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Paramount σε σκηνοθεσία Μάρτιν Γουντ, με τους Άνταμ Ροντρίγκεζ, Μαρία Καμάτσο, Λουίζα ντ'Ολιβέιρα, Τζέημι Μ. Κάλικα.

Με όνειρό της να στήσει τη δική της επιχείρηση με καντίνες φαγητού, η Μαρία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα είτε ως σεφ είτε ως οδηγός σε πλατφόρμες μεταφοράς επιβατών. Κάπως έτσι γνωρίζει τον Τζούλιαν, μεγαλόσχημο δικηγόρο που την καλεί για να τον μεταφέρει στο πατρικό του όπου θα περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του. Πάνω απ' όλα όμως σκοπεύει να διεκδικήσει για τον εαυτό του τη διοίκηση της νομικής εταιρείας τώρα που ο πατέρας του αποφάσισε να βγει στη σύνταξη. Στο μεταξύ, από μια παρεξήγηση, οι δικοί του θεωρούν πως η Μαρία είναι η κοπέλα του, γεγονός που τους εντυπωσιάζει, οπότε ο Τζούλιαν, που θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις, της ζητά να μείνει μαζί τους και να υποδυθεί τον ρόλο που της απέδωσαν τυχαία, με αντάλλαγμα το κεφάλαιο για τη δική της επιχείρηση.

Όσο κι αν ακούγεται παραμύθι της Χαλιμάς (λες και οι άλλες αντίστοιχες τηλεταινίες είναι προϊόν νεορεαλισμού), τούτη εδώ η "Χριστουγεννιάτικη πρόταση" κατορθώνει να αντιπαλέψει την υπερβολή της ιδέας με συγκρατημένη αληθοφάνεια και χιούμορ. Εκεί που θα μπορούσε εύκολα να το γυρίσει σε ξενέρωτη πλακίτσα, εδώ το σενάριο επενδύει περισσότερο στην ανθρωπιά των ηρώων (από όπου πηγάζει και το αναγκαίο love story) και στη συνειδητοποίηση των πραγματικών τους αναγκών, πέρα από φιλοδοξίες και όνειρα απατηλά. Ναι, εντάξει, κλασικότροπη χριστουγεννιάτικη τηλεταινία είναι, αλλά από τις καλές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)