The Noel Diary (2022)


Ελληνικός τίτλος: Το ημερολόγιο της Νοέλ

Χριστουγεννιάτικη δραματική ταινία του Netflix, σε σκηνοθεσία Τσαρλς Σάιερ, με τους Τζάστιν Χάρτλεϋ, Μπάρετ Ντος, Μπόνι Μπεντέλια, Τζέημς Ρεμάρ, Έσενς Άτκινς.

Ο διάσημος πλέον συγγραφέας Τζέηκομπ Τέρνερ έχει να επιστρέψει στο πατρικό του από τότε που η ψυχικά ασταθής μητέρα του τον είχε διώξει, 20 χρόνια νωρίτερα. Όταν όμως παραμονές Χριστουγέννων δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποιον δικηγόρο που τον ενημερώνει για τον θάνατό της, ο Τζέηκομπ επιστρέφει στην πόλη του, στο παρελθόν του και στο σπίτι που πλέον έχει κληρονομήσει. Ξεσκαρτάροντας άχρηστα αντικείμενα που η μητέρα του είχε στοιβάξει παντού, ανακαλύπτει το ημερολόγιο μιας γυναίκας που φαίνεται πως κρύβει απρόσμενα μυστικά.

Τρυφερή, ανθρώπινη και συγκινητική χριστουγεννιάτικη ταινία, ναι μεν στη λογική των κλασικότροπων τηλεοπτικών παραγωγών αλλά με τη φροντίδα του Netflix που της προσδίδει αέρα κινηματογραφικό. Είναι αυτή καθ' εαυτή η ιστορία άλλωστε που απομακρύνεται μίλια από το αναμενόμενο boy meets girl και χρησιμοποιεί το εύρημα του ημερολογίου που θα διασταυρώσει τους δρόμους δύο αγνώστων ανθρώπων σε μονοπάτια όχι και τόσο γνώριμα. Λειτουργικό το μπρος-πίσω στο σενάριο καθώς αποκαλύπτει πτυχές του παρελθόντος του ήρωα που και ο ίδιος αγνοούσε, με την ανθρωπιά στην προσέγγιση της ιστορίας και των ανθρώπων της να ξεχειλίζει την οθόνη από συναίσθημα, μεσούσης μάλιστα της γιορτινής περιόδου που κινητοποιεί περισσότερο τα συγκινησιακά μας ανακλαστικά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)