Nantucket Noel (2021)


Ελληνικός τίτλος: Ο φάρος της αγάπης

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Johnson γυρισμένη για το Hallmark σε σκηνοθεσία Κίρστεν Χάνσεν, με τους Σάρα Πάουερ, Τρέβορ Ντόνοβαν, Μπρους Ντώσον.

Η παραδοσιακή, γραφική αποβάθρα του Ναντάκετ αποτελεί σημείο αναφοράς της μικρής πόλης εδώ και χρόνια, καθώς και τόπο συνάντησης των χριστουγεννιάτικων εορτασμών. Για την Κριστίνα Αντονιόνι όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο, αφού στην άκρη της ήταν που η μητέρα της έστησε το κατάστημα παιχνιδιών μέσα στο οποίο σχεδόν μεγάλωσε. Σήμερα, χωρίς πλέον τη μητέρα της κοντά της, η Κριστίνα έχει αφιερώσει τη ζωή της στο κατάστημα αυτό που παρέα με τα υπόλοιπα, όλα φίλων της, δίνουν ζωή στην ξύλινη αποβάθρα. Η αντίδρασή της λοιπόν είναι πλήρως αναμενόμενη όταν επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν έναν μεγάλο εργολάβο να την έχει αγοράσει με σκοπό να την γκρεμίσει και να κατασκευάσει στη θέση της μια νέα μαρίνα.

Τα επαγγελματικά συμφέροντα συναντούν τον κίνδυνο των αναπλάσεων και κάπου εκεί τον έρωτα σε αυτήν εδώ τη χαριτωμένη και σοβαρών προθέσεων τηλεταινία, που διαχειρίζεται κατά το δυνατόν με μετριοπάθεια -αλλά όχι και χωρίς διακριτικό χιούμορ- το θέμα της. Εντάξει, οι υπερβολές και κάποιες αδικαιολόγητες αντιδράσεις είναι πανταχού παρούσες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως συνολικά η υπόθεση δεν τραβάει ή πως οι δύο πρωταγωνιστές δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να μας παρασύρουν στην ιστορία τους. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)