A Gingerbread Christmas (2022)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Πατ Κίλυ, με τους Τίγια Σιρκάρ, Μαρκ Μπένταβιντ, Σουγκίθ Βαρουγκέζε, Νταφ Γκόλντμαν, Κάρεν Γκλέηβ, Κυάνα Τερέζα.

Όταν η αρχιτεκτονική εταιρεία στην οποία δούλευε δοκιμαστικά προσφέρει τελικά τη θέση σε κάποιον άλλον, η απογοητευμένη Χέηζελ επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα της νωρίτερα, ώστε να βοηθήσει τον πατέρα της με την έξτρα δουλειά στον παραδοσιακό τους φούρνο κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όμως αυτό που βρίσκει την απογοητεύει ακόμα περισσότερο: τα χρέη έχουν αρχίσει να πνίγουν την οικογενειακή τους επιχείρηση, ενώ ένας νέος, μοντέρνος φούρνος που έχει ανοίξει ακριβώς απέναντι, φαίνεται πως τους έχει κλέψει όλη τη δουλειά. Ο ζαχαροπλάστης που έχει προσλάβει ο μπαμπάς της προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους πελάτες με τις υπέροχες γεύσεις του, όμως μάταια. Έτσι η Χέηζελ τού προτείνει να συνδυάσουν τις γνώσεις τους στην αρχιτεκτονική και στη ζαχαροπλαστική και να λάβουν μέρος στον εθνικό διαγωνισμό μπισκοτόσπιτου που επιφυλάσσει χρηματικό βραβείο ύψους $100.000. 

Βουτιά στη ζάχαρη, τα γλυκά και τις περίτεχνες κατασκευές σε μια χαριτωμένη και στα σημεία της συγκινητική ταινία που αποτελεί συμπαραγωγή του Food Network, άρα και επενδύει στη ζαχαροπλαστική και στον σχετικό διαγωνισμό ως άξονα για να αφηγηθεί την οικογενειακή και αισθηματική ιστορία της. Ο σεφ και κριτής του δικτύου μαγειρικής Νταφ Γκόλντμαν εμφανίζεται ως κριτής στον διαγωνισμό, το πρωταγωνιστικό δίδυμο έχει την απαιτούμενη χημεία, η εξέλιξη της ιστορίας, χωρίς να αποποιείται το απαραίτητο happy end, βαδίζει σε μονοπάτια στοιχειώδους ρεαλισμού, ενώ όλο μαζί είναι γεμάτο χρώματα, νοστιμιές και καλοσύνη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)