Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)


Αισθηματική κομεντί της Ι. Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, με τους Άννα Φόνσου, Αλέκο Αλεξανδράκη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Γκιωνάκη, Αλίκη Γεωργούλη, Αλέκα Στρατηγού. 

Μια πιτσιρίκα που έχει μάθει να παίζει μόνο με αγόρια και χωρίς ίχνος θηλυκότητας, περνά τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Αίγινα, μαζί με την ξαδέρφη της. Όταν γνωρίζει και ερωτεύεται τον γείτονά της, έναν μελετηρό φοιτητή πανεπιστημίου, συνειδητοποιεί πως, αν θέλει να τον κερδίσει, θα πρέπει να πάψει να είναι αγοροκόριτσο. 

Συμπαθέστατη ιστορία, σε σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, κινηματογραφημένη με συμπαθείς ρυθμούς και με βασικό της όπλο την Άννα Φόνσου σε μεγάλα κέφια. Τα εξωτερικά πλάνα στην Αίγινα αποκαλύπτουν την εικόνα του νησιού εκείνης της εποχής, γεγονός που δίνει έξτρα ενδιαφέρον στην παρακολούθησή της σήμερα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)