Bridget Jones's Baby (2016)


Ελληνικός τίτλος: Το μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς

Κομεντί των Universal/Studiocanal/Miramax, σε σκηνοθεσία Σάρον Μαγκουάιαρ, με τους Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμπσεϋ, Τζέμα Τζόουνς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Έμμα Τόμσον. 

12 χρόνια μετά την τελευταία ταινία, η φίλη μας η Μπρίτζετ είναι σχεδόν όπως την είχαμε αφήσει τότε. Μόνη, ατσούμπαλη και απογοητευμένη από την αισθηματική της ζωή. Μια σειρά από τυχαία γεγονότα, όμως, έρχονται να φέρουν τα πάνω-κάτω στη ζωή της, καθώς ανακαλύπτει πως είναι έγκυος, αλλά δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο υποψήφιους είναι ο πατέρας. 

Είναι χαριτωμένο να βλέπεις μετά από τόσα χρόνια αυτούς τους αγαπημένους χαρακτήρες να επιστρέφουν στην οθόνη, σε μια ταινία που σέβεται το παρελθόν τους και τηρεί όλα τα προσχήματα μιας καλοδεχούμενης δίωρης διασκέδασης. Την ίδια στιγμή, όμως, η ταινία κουβαλάει μαζί της και όλα τα κακά ενός σχολικού reunion, όπου όλοι οι συμμαθητές σου είναι γερασμένοι και ολίγον τι κουρασμένοι. Στην περίπτωσή μας, η Μπρίτζετ είναι αναμφισβήτητα γερασμένη (ας όψονται και οι πλαστικές τις οποίες η Ζελβέγκερ αρνείται ότι έχει κάνει), όπως και ο Κόλιν Φερθ, αλλά εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως άπειροι έφηβοι, γεγονός που τους κάνει να δείχνουν κάπως αξιολύπητοι. Είναι λες και ο χρόνος σταμάτησε για αυτούς το 2004, και δεν έχουν βάλει κουκούτσι μυαλό, οπότε εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες αντιδράσεις με τότε, χωρίς να έχουν ωριμάσει έστω και λίγο. Σίγουρα χαμογελάς με όσα διαδραματίζονται, κάποιες σκηνές έχουν καλή δυναμική, αλλά η σκηνοθεσία της Σάρον Μαγκουάιαρ μοιάζει κάπως άνευρη και αμήχανη, κι ας είχε γυρίσει την πρώτη ταινία, άρα κολυμπάει σε πολύ γνώριμα νερά. Αυτή που ανεβάζει σε νεύρο την ταινία κάθε φορά που εμφανίζεται είναι η Έμμα Τόμσον στο ρόλο της γυναικολόγου, ενώ το soundtrack, όπως πάντα, έχει υπέροχες αγαπημένες επιλογές τραγουδιών. Ωραία περνάς, αλλά θα μπορούσαν να σε κάνουν να περάσεις και καλύτερα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)