Ο παλιάτσος (1968) (Α/Μ)


Κομεντί της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Σταύρο Παράβα, Γιώργο Παπαζήση, Άννα Ιασωνίδου, Λαυρέντη Διανέλλο, Νικήτα Πλατή, Μαρίκα Νέζερ. 

Ο Σταύρος μόλις απολύεται από τον στρατό και ψάχνει να βρει δουλειά. Με μοναδικό του ελάττωμα να μην μπορεί να πει ποτέ ψέματα, δυσκολεύεται να στεριώσει κάπου. Την ίδια στιγμή, ερωτεύεται τη Φανούλα, μια τυφλή κοπέλα που μένει στην αυλή του, αλλά σε αυτήν λέει ψέματα για το ποιος είναι στα αλήθεια. 

Συμπαθής ιστορία, με έναν συγκρατημένο Σταύρο Παράβα στον πρώτο ρόλο (ακόμα κι όταν -για ακόμα μία φορά- κάνει τον γκέυ), με τα αποσπάσματα στις διαφορετικές δουλειές που πιάνει να είναι χαριτωμένα. Τα τελευταία πέντε λεπτά να μην ήταν τόσο παιδιάστικα μόνο... 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)