Sunny (1941) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Το κορίτσι του τσίρκου

Αισθηματικό μιούζικαλ της RKO, σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Γουίλκοξ, με τους Άννα Νηγκλ, Ρέυ Μπόλγκερ, Τζων Κάρολ, Έντουαρντ Έβερετ Χόρτον, Φρίντα Ίνσκορτ, Έλεν Γουέστλεϋ. 

Ο πλούσιος κληρονόμος μιας αντιπροσωπίας αυτοκινήτων που βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη για το καρναβάλι, γνωρίζει τυχαία και ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια σε ένα διάσημο τσίρκο. 

Τυπικό μιούζικαλ της εποχής, με την προσχηματική βασική ιστορία της φτωχής αρτίστας που ξεσηκώνει αντιδράσεις στην πλούσια οικογένεια του αγαπημένου της, να δίνει την ευκαιρία να ακουστούν μια σειρά από όμορφες μελωδίες, παράλληλα με ταχυδακτυλουργικά και χορευτικά νούμερα. Αριστοκρατικής ομορφιάς η πρωταγωνίστρια Άννα Νηγκλ, βρετανικής καταγωγής, η οποία έκανε σημαντική καριέρα στο σινεμά, σε μουσικές αισθηματικές κομεντί αλλά και δράματα εποχής, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. H ταινία βασίζεται στη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Μπρόντγουέη που έκανε πρεμιέρα το 1925, και αποτελεί τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά της, με πρώτη την ταινία του 1930 σε σκηνοθεσία Γουίλλιαμ Α. Σάιτερ, η οποία είχε για πρωταγωνίστρια τη Μαίριλυν Μίλλερ, η οποία είχε παίξει τον ρόλο και στο θέατρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)