Δις διευθυντής (1964) (Α/Μ)



Αισθηματική κομεντί της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Τζένη Καρέζη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Λίλλυ Παπαγιάννη, Ελένη Ζαφειρίου,Κώστα Καρρά, Νίτσα Μαρούδα. 

Μια νεαρή και πολύ σοβαρή κοπέλα αναλαμβάνει θέση διευθυντή σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, όπου εργάζεται ως αρχιτέκτονας ένας γυναικάς γόης. Η συμπτωματική γνωριμία τους ανάβει σπίθες και στους δυο, αλλά μοιάζουν πολύ διαφορετικοί για να ταιριάξουν. 

Μεγάλη κινηματογραφική (αλλά και θεατρική) επιτυχία της Τζένης Καρέζη, σε ένα σπιρτόζικο σενάριο των Γιαλαμά-Πρετεντέρη, σκηνοθετημένο με κέφι και κωμικό timing από τον Ντίνο Δημόπουλο. Εξαιρετική είναι η εμφάνιση της Τζένης Καρέζη στο ρόλο της μελετηρής και σοβαρής κοπέλας που προσπαθεί άκομψα να μεταμορφωθεί σε γατούλα για τα μάτια του γοητευτικού Αλέκου Αλεξανδράκη. Στα παραλειπόμενα της ταινίας, αναφέρεται πως το πρωτότυπο θεατρικό γράφτηκε άρον-άρον από τους δύο συγγραφείς για να προλάβει η θιασάρχης Τζένη Καρέζη να αντικαταστήσει, πριν τα Χριστούγεννα, τη "Γειτονιά των Αγγέλων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη που είχε ανεβάσει στη σκηνή του Ρεξ και η οποία είχε πάει άπατη. Στη θεατρική διανομή, τον ρόλο του γοητευτικού αρχιτέκτονα έπαιζε ο Νίκος Κούρκουλος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)