Kubo and the two strings (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ο Κούμπο και οι δύο χορδές

Κινούμενα σχέδια των Universal/Focus/Laika, σε σκηνοθεσία Τράβις Νάιτ, με τις φωνές των Σαρλίζ Θερόν, Αρτ Πάρκινσον, Μάθιου ΜακΚόννωχυ , Τζωρτζ Τακέι, Ρούνυ Μάρα, Ρέηφ Φάινς, Μπρέντα Βακάρο. 

Ο μικρός Κούμπο μεγαλώνει με τη μητέρα του που έχει χάσει τα λογικά της, αφού τον είχε σώσει από τα χέρια των δύο αδελφών της και του πατέρα της, που μάλιστα είχε κλέψει το ένα μάτι του εγγονού του. Ο μικρούλης, έχοντας κληρονομήσει τις μαγικές ικανότητες της μητέρας του, αφηγείται ιστορίες για έναν ηρωικό σαμουράι (τον νεκρό πατέρα του, ουσιαστικά), τις οποίες συνοδεύει με μελωδίες από την κιθάρα του, οι οποίες δίνουν ζωή στις φιγούρες από οριγκάμι. Το μόνο που πρέπει να προσέξει είναι να μην τον βρει η νύχτα στον δρόμο, γιατί τότε οι σατανικές θείες του και ο παππούς του θα τον εντοπίσουν. 

Μια εξαιρετική ταινία κινουμένων σχεδίων από τον σκηνοθέτη των ταινιών "Τα τερατοκουτάκια", "ParaNorman-Mια μεταφυσική ιστορία", και "Coraline-Το σπίτι στην ομίχλη", που αυτήν τη φορά ταξιδεύει στη μαγευτική Ιαπωνία των θρύλων, των σαμουράι και των τεράτων. Πιστός στην τεχνική του stop animation, ο Τράβις Νάιτ κινηματογραφεί δεξιοτεχνικά το ευφάνταστο και παραμυθένιο σενάριο των Μαρκ Χέημς και Κρις Μπάτλερ και δημιουργεί ένα σύμπαν μαγικό, με αξιολάτρευτους ήρωες. Ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στη σκοτεινιά της ιστορίας και στην παιδικότητα της αφήγησης, ο Κούμπο είναι μια έκρηξη χρωμάτων και αισθητικής, μπολιασμένη με ικανές δόσεις χιούμορ και φαντασίας που συναρπάζουν μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές. Μα ήταν τόσο ωραίο! 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)