La boum 2 (1982)


Ελληνικός τίτλος: Το πρώτο μου πάρτυ Νο 2

Νεανική αισθηματική κομεντί της Gaumont, σε σκηνοθεσία Κλωντ Πινοτώ, με τους Σοφί Μαρσώ, Κλωντ Μπρασέρ, Μπριζίτ Φοσέ, Ντενίζ Γκρέυ, Πιερ Κοσσό, Λαμπέρ Γουίλσον. 

Δυο χρόνια μετά την πρώτη ταινία, η Βικ είναι μόνη πια και ασχολείται με τα μαθήματά της και τον μικρό της αδελφό. Κι εκεί που όλοι είχαν ηρεμήσει στη ρουτίνα τους, γνωρίζει τον Φιλίπ και ξαναφουντώνει μέσα της ο έρωτας. 

Κι επειδή το στόρυ αυτό δεν είναι αρκετό για να κρατήσει την ταινία (που μοιάζει απελπιστικά με την πρώτη), βάζουμε και τους γονείς της να ξαναπερνούν κρίση στον γάμο τους καθώς τα επαγγελματικά τους δημιουργούν απόσταση (κυριολεκτικά) μεταξύ τους. Η τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας οδήγησε αναγκαστικά και σε συνέχεια, με όλους τους βασικούς συντελεστές να ξαναμαζεύονται επί της οθόνης, ενώ επιστρατεύτηκε ξανά και ο Ρίτσαρντ Σάντερσον, για να ερμηνεύσει το τραγούδι του φιλμ "Υour eyes" (το οποίο παρεμπιπτόντως έγινε χιτάκι). Η φρεσκάδα του πρώτου πάρτυ έχει πάει περίπατο, κι εδώ όλα φαίνεται πως γίνονται υποχρεωτικά για να προκύψει αυτή η δεύτερη ταινία που δεν πάει τους χαρακτήρες ούτε ένα βήμα παρακάτω, ενώ φαίνεται ότι κρεμάει και κοιτάς διακριτικά το ρολόι σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)