La fille inconnue (2016)


Ελληνικός τίτλος: Το άγνωστο κορίτσι

Δραματική ταινία της Wild Bunch, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ & Λυκ Νταρντέν, με τους Αντέλ Αινέλ, Ολιβιέ Μποννώ, Ζερεμί Ρενιέ, Λούκα Μινέλλα, Ολιβιέ Γκουρμέ. 

Μια νεαρή γιατρός στη Λιέγη δεν ανοίγει την πόρτα του ιατρείου της ένα βράδυ, έχοντας ήδη κάτσει μια ώρα παραπάνω και χωρίς να δει ποιος χτυπά το κουδούνι. Την επομένη, όμως, νιώθει συντετριμμένη, όταν μαθαίνει από την αστυνομία πως η κοπέλα που της είχε χτυπήσει βρέθηκε νεκρή λίγο πιο κάτω. Θεωρώντας τον εαυτό της υπεύθυνο για τον θάνατο της αγνώστων στοιχείων κοπέλας, ξεκινά μια δική της έρευνα για να μάθει την ταυτότητά της. 

Τα αδέλφια Νταρντέν αγκαλιάζουν με την κάμερά τους άλλη μια γυναικεία φιγούρα και την αναδεικνύουν σε ηρωίδα της καθημερινότητας, πιστοί στη θεματολογία τους. Έχουν αναμφισβήτητα ωριμάσει μέσα στα χρόνια, έχουν εγκαταλείψει κάθε περιττό στοιχείο "σινεφίλ" εντυπωσιασμού και ασχολούνται ουσιαστικά με τις ιστορίες και τους ανθρώπους τους σε κάθε ταινία. Μάλιστα με ιδιαίτερη αγάπη στις γυναίκες, και ως άτυπο μέρος της θεματολογίας  του "Δύο ημέρες, μία νύχτα", αυτή τη φορά παρακολουθούμε την οδύσσεια κάθαρσης της νεαρής γιατρού που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να τιμήσει αυτό το άγνωστο κορίτσι, ανακαλύπτοντας το όνομά του, για να μην παραμείνει θαμμένη στην ανωνυμία. Με την κάμερα να αγκαλιάζει τη γοητευτικά φυσική Αντέλ Αινέλ, που παίζει με προσεγμένη φυσικότητα (χωρίς επιτηδευμένους αυτοσχεδιασμούς) τη νεαρή γιατρό, οι δύο σκηνοθέτες παρουσιάζουν έναν μικρόκοσμο στα προάστια της Λιέγης, ένα συνονθύλευμα από ανθρώπους που ακόμη και στο πιο σύντομο πέρασμά τους, φαντάζουν ολοκληρωμένοι και οικείοι ως χαρακτήρες. Μικρού βεληνεκούς μεν, αλλά μεγάλης ανθρωπιάς και έξοχα σκηνοθετημένη ταινία, που εξυψώνει την καλοσύνη και τον αλτρουισμό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)