Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966) (Α/Μ)


Δικαστικό δράμα της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Νίκο Κούρκουλο, Τζέννη Ρουσσέα, Μάνο Κατράκη, Γιάννη Βόγλη, Φλορέτα Ζάννα, Άγγελο Αντωνόπουλο.

Ενας τίμιος και φιλόδοξος εισαγγελέας αναλαμβάνει τη φαινομενικά εύκολη υπόθεση μιας παντρεμένης γυναίκας που κατηγορείται ότι σκότωσε τον προαγωγό εραστή της, ο οποίος την εκβίαζε. Τα στοιχεία της δίκης, όμως, ξυπνούν στον ίδιο προσωπικές αναμνήσεις. 

Τα σενάρια του Νίκου Φώσκολου, όσο υπερβολικά κι αν ακούγονταν σε ορισμένες σκηνές, σίγουρα έδωσαν έναν άλλο αέρα στον κινηματογράφο της εποχής, καθώς ξέφευγαν από τα συνηθισμένα μοτίβα. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα αξιοπρεπέστατο δικαστικό δράμα (θρίλερ θα μπορούσε να το πει κανείς, καθώς αναζητείται ο δολοφόνος), το οποίο ο Δημόπουλος σκηνοθετεί με ρυθμό και νεύρο. Ναι, σίγουρα, οι μονόλογοι του Κούρκουλου φαντάζουν λίγο εκτός τόπου και ντεμοντέ, αλλά όπως και να το κάνουμε, η ταινία έχει ενδιαφέρον μέχρι την ανατροπή του φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)