Τζένη Τζένη (1966)


Αισθηματική κομεντί της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Τζένη Καρέζη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μαίρη Λαλοπούλου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρη Καλλιβωκά, Μαρία Σόκαλη, Νανά Σκιαδά. 

Δύο νέοι αναγκάζονται να παντρευτούν εικονικά, για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά συμφέροντα των οικογενειών τους σε ένα νησί, παραμονές βουλευτικών εκλογών. 

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της Τζένης Καρέζη είναι ένα λαμπερό έγχρωμο φιλμ, που τόλμησε μάλιστα να ασκήσει και κριτική (όση του επιτρεπόταν) στα πολιτικά πράγματα της εποχής. Πλούσια παραγωγή, γυρισμένη με κέφι και καλές ερμηνείες, απόλυτα διασκεδαστική μέχρι τις ημέρες μας, χωρίς να την προδίδουν τα χρόνια της. Στην ταινία κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά η Νόρα Βαλσάμη, καθώς ο Φίνος πήρε πλάνα από το δοκιμαστικό της (εν αγνοία της μάλιστα, όπως λέγεται) και τα ενέταξε στην ταινία, οπότε και την βλέπουμε ως τραγουδίστρια να ερμηνεύει ένα τραγούδι σε νάιτ κλαμπ, ντουμπλαρισμένη από την Καίτη Χωματά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)