Eye in the sky (2015)


Ελληνικός τίτλος: Αόρατος εχθρός

Περιπέτεια του eOne, σε σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ, με τους Έλεν Μίρεν, Άαρον Πωλ. Άλαν Ρίκμαν, Τζέρεμυ Νόρθαμ, Μπαρκχάντ Αμπντί, Ίαιν Γκλεν. 

Μια ομάδα από διεθνώς καταζητούμενους τρομοκράτες εντοπίζεται στην Κένυα. Ως αποτέλεσμα, ενεργοποιείται η αποστολή εξολόθρευσής τους με drone, όμως, λίγο πριν την εκτόξευση του πυραύλου, ένα κοριτσάκι στήνει τον πάγκο του για να πουλήσει ψωμί, έξω ακριβώς από το σπίτι που βρίσκονται οι τρομοκράτες. 

Αν νομίζετε πως έχετε να κάνετε με μια ψυχροπολεμική περιπέτεια, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Η ταινία είναι πανέξυπνη, εξαιρετικά καλογυρισμένη και, το κυριότερο, πρωτότυπη. Πέρασε λίγο στα αζήτητα όταν βγήκε Α' προβολή το καλοκαίρι του 2016, με τους κριτικούς να αδιαφορούν, χωρίς όμως να έχουν και δίκιο. Με το drone σε θέση βολής, τον χειριστή του να έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη και την συνταγματάρχη Κάθριν Πάουελ (γοητευτικά σκύλα στην ερμηνεία της η Έλεν Μίρεν), να μετράει αντίστροφα τον χρόνο για να δώσει το πράσινο φως, η ταινία δημιουργεί μια έντονη αγωνία καθώς δείχνει τις διαβουλεύσεις επί των διαβουλεύσεων της κοινής ομάδας Βρετανίας-ΗΠΑ που διαχειρίζονται την αποστολή. Έχει γρήγορους ρυθμούς, είναι συγκινησιακά φορτισμένο, κάνει την κριτική του -κρατώντας αποστάσεις- ενώ προσφέρει μια καθαρή κινηματογραφική απόλαυση που κρατάει τον θεατή στην τσίτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)