Nerve (2016)


Ελληνικός τίτλος: Θάρρος ή αλήθεια

Θρίλερ της Lionsgate, σε σκηνοθεσία Χένρυ Τζουστ και Άριελ Σούλμαν, με τους Έμμα Ρόμπερτς, Ντέηβ Φράνκο, Έμιλυ Μηντ, Μάιλς Χάιζερ, Τζούλιετ Λιούις. 

Μια συνεσταλμένη κοπέλα, τελειόφοιτη Λυκείου, ενοχλημένη από την υπεροπτική συμπεριφορά της κολλητής της, παίρνει μέρος στο διαδυκτιακό παιχνίδι "Nerve", μια παραλλαγή του "Θάρρος ή αλήθεια", μόνο που εδώ οι χρήστες ορίζουν τις προκλήσεις, τις οποίες εάν αποδεχθείς και ολοκληρώσεις με επιτυχία κερδίζεις χρηματικά ποσά. Κι ενώ η ιστορία ξεκινά διασκεδαστικά, όσο περνά η νύχτα, οι προκλήσεις γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες και εν δυνάμει θανατηφόρες. 

Έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, βγαλμένη μέσα από την τωρινή κατάσταση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης αλλά και της ανάγκης των εφήβων για επιβεβαίωση και αποδοχή από το εικονικό φιλικό περιβάλλον τους. Διψασμένοι για likes και ακόλουθους, οι παίκτες του "Nerve" είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα, αγνοώντας τους κινδύνους και τις συνέπειες. Δυστυχώς, όμως για την ταινία, αυτή η τόσο καλή ιδέα παραμένει ανεκμετάλλευτη, μετέωρη κάποιες στιγμές σε μια άνευρη σκηνοθεσία παρά την έντονη δράση της και τους γρήγορους ρυθμούς της. Την παρακολουθείς με ενδιαφέρον, χωρίς να βαριέσαι, όμως το φινάλε της φαντάζει σχετικά εύκολο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)