It follows (2014)


Ελληνικός τίτλος: Σε ακολουθεί

Ταινία τρόμου του Ντέηβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ, με τους Μάικα Μονρό, Κιρ Γκίλκριστ, Ντάνιελ Ζοβάτο, Τζέηκ Γουέρυ, Ολίβια Λουκάρντι. 

Μόλις έχει κάνει για πρώτη φορά έρωτα με το αγόρι της, μια νεαρή κοπέλα μαθαίνει πως θα την καταδιώκει μια μεταφυσική οντότητα με σκοπό να τη σκοτώσει, εκτός εάν την "περάσει" σε κάποιον άλλον. Έχουμε να κάνουμε με μια έξυπνη ιστορία, που συνδυάζει έντεχνα στην ιδέα της τόσο τις "Ανατριχίλες" του Κρόνεμπεργκ ως προς τη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη "κατάρα", όσο και το "Ring" του Χιντέο Νακάτα όπου και εκεί έπρεπε να "περάσεις" το ον που σε καταδιώκει σε κάποιον άλλον, ουσιαστικά επιλέγοντας να σκοτώσεις έναν αθώο. 

Να σας πω την αλήθεια, ελαφρώς χαλιέμαι με την ιδέα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων "κακών", καθώς στην επικίνδυνα πολιτικώς ορθή εποχή που ζούμε μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες εντυπώσεις. Βέβαια, δεν προσδίδω στη συγκεκριμένη ταινία υπόγειες προθέσεις, προς Θεού, αλλά ήταν κάτι που δεν έπαψα να σκέφτομαι όσο την έβλεπα. Στο προκείμενο τώρα, πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία, που σέβεται απόλυτα το είδος που υπηρετεί, χωρίς να καταφεύγει στα γνωστά τρυκ εντυπωσιασμού των αντίστοιχων που βγάζουν τα μεγάλα στούντιο. Έχει μια πιο ενήλικη ματιά, κάποιες σιωπές που συντελούν στον τρόμο και την αγωνία και μια "αρρώστια" που την κάνει ελκυστική. Το καστ συνόλου αποδίδει σωστά τους ρόλους, και μάλιστα με μια ρεαλιστική φυσικότητα που ακόμα κι αν κρύβει υποκριτική απειρία, γίνεται γοητευτική. Σίγουρα μια πολύ καλή ταινία που θα πάρει τη θέση της στο σύμπαν του φανταστικού τρόμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)