Unfriended (2014)


Ταινία τρόμου της Universal, σε σκηνοθεσία Λήο Γκάμπριατζ, με τους Χέδερ Σόσαμαν, Μάθιου Μπόρερ, Κώρτνεϋ Χάλβερσον, Σέλλεϋ Χένιγκ, Μόουζες Στορμ, Γουίλ Πελτζ, Ρενέ Όλστεντ. 

Κάποιο βράδυ, έξι νεαροί φίλοι συνομιλούν χαλαρά σε τηλεκλήση του skype, όταν συνειδητοποιούν ότι ένα άγνωστο άτομο, με κεκαλυμμένη ταυτότητα, είναι επίσης συνδεδεμένο μαζί τους. Οι όποιες προσπάθειες να τον μπλοκάρουν δεν έχουν αποτέλεσμα, έως ότου αποκαλύπτεται η αλήθεια. 

Άλλη μια ταινία που εκμεταλλεύεται την παρούσα κατάσταση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης για να τη σχολιάσει (επιφανειακά) αλλά και για να αναδείξει τους ενδεχόμενους κινδύνους της. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με το σεναριακό/σκηνοθετικό εύρημα που μας βάζει να παρακολουθούμε την εξέλιξη -από την αρχή μέχρι το τέλος- μέσα από την οθόνη του υπολογιστή της πρωταγωνίστριας, το οποίο ενισχύει την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα τρόμου που πλανιέται. Δεν ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά έχει το γούστο του και την αγωνία του, παρά τα όσα τετριμμένα αναμασά. Η αλήθεια είναι πως το split screen (του skype υποτίθεται) σε συνδυασμό με τα γραπτά μηνύματα και το browsing στο internet δημιουργούν έναν απίστευτο όγκο οπτικής πληροφόρησης, που στο σινεμά μπορεί να δουλεύει επάνω σε μια μεγάλη οθόνη, αλλά σε κατ' οίκον παρακολούθηση γίνεται κουραστικό. Συνυπολογίστε δε και τους υπότιτλους (η ταινία είναι ο εφιάλτης του υποτιτλιστή) και έχετε να αντιμετωπίσετε βέβαιη ζαλάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)