Αγόρια στην πορνεία (1985)


Δραματική ταινία της Γ. Καραγιάννης & Σια, σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη, με τους Μιχάλη Μανιάτη, Άννα Ματζουράνη, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Φράνκο Αλφόνσο, Βασίλη Τσάγκλο, Αθηνόδωρο Προύσαλη, Ζώρα Τσάπελη. 

Ο βιασμός ενός ανήλικου αγοριού σε ένα χωριό από έναν τύπο με γνωριμίες φέρνει την καρκινοπαθή μάνα του σε αδιέξοδο, καθώς πολιτικά συμφέροντα δεν την αφήνουν να βρει το δίκιο της. Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, ένας μάχιμος δημοσιογράφος γράφει ρεπορτάζ για την εκπόρνευση αγοριών από μεγαλόσχημους κυρίους της υψηλής κοινωνίας. 

Ολίγον τι τρικυμία εν κρανίω, σε μια δήθεν ταινία κοινωνικής καταγγελίας που από τον τίτλο όμως προδίδει τον ιντριγκαδόρικο σκοπό της. Με πολιτικό σχολιασμό επιπέδου "οι παιδεραστές είναι δεξιοί και η οικογένεια του κακοποιημένου αγοριού ταλαιπωρημένοι αριστεροί" (είχαμε και το ΠΑΣΟΚ στα ντουζένια του τότε, οπότε η αριστερά ήταν της μόδας και κολλούσε παντού σαν μπαχαρικό), και τον Μιχάλη Μανιάτη στον πιο λάθος ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ποτέ, η ταινία δεν κατορθώνει να συγκεράσει ποτέ το θέμα της παιδεραστίας με το υπόλοιπο στόρυ της, ενώ ερμηνείες και διάλογοι πυροβολούν στα κουτουρού. Εάν είχε ενσκύψει στους ανθρώπους της και στις ιστορίες τους, κάτι θα μπορούσε να είχε πει, αλλά χάνεται στις μεγαλοστομίες και στην ηθικοπλαστική μπουρδολογία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)