Un été brûlant (2011)


Ελληνικός τίτλος: Ένα καυτό καλοκαίρι

Δραματική ταινία της Wild Bunch, σε σκηνοθεσία Φιλίπ Γκαρέλ, με τους Λουί Γκαρέλ, Μόνικα Μπελούτσι, Ζερόμ Ρομπάρ, Σελίν Σαλέτ. 

Ο Πωλ μαζί με την κοπέλα του ταξιδεύουν στη Ρώμη για να περάσουν το καλοκαίρι τους μαζί με τον κολλητό του, τον Φρεντερίκ, και τη γυναίκα του, την Ανζέλ, που βρίσκεται εκεί για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας. Η ζήλια και ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Φρεντερίκ, σύντομα οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα. 

Ως κλασσική ταινία του Φιλίπ Γκαρέλ, έχει τα καλά της έχει και τα κακά της. Κατ' αρχήν έχει για πρωταγωνιστή τον γιο του, Λουί, που κατ' εμέ είναι ένας από τους καλύτερους γάλλους ηθοποιούς, με εξαιρετική φάτσα μάλιστα, ο οποίος όμως παίζει από τη μία χαροκαμένη ταινία στην άλλη. Επιλογή του θα μου πείτε να επιλέγει ταινίες ιδιαίτερες, και θα έχετε και τα δίκια σας. Τον βρίσκω πάντως μονίμως εξαιρετικό, και με ένα ειδικό βάρος που γεμίζει την οθόνη. Επίσης, έχουμε μια πανέμορφη Μόνικα Μπελούτσι σε μια συγκρατημένη ερμηνεία, ολοκληρωμένη και κυρίαρχη. Από την άλλη, βέβαια, έχουμε μια ακατάσχετη φλυαρία που κοντράρει τις σιωπές, πάντα υπό το πρίσμα της εμμονικής κινηματογράφησης του Φιλίπ Γκαρέλ, που αναπολεί με την κάθε ευκαιρία τα χρόνια της παρισινής κομμούνας. Από τη μία δεν συμβαίνει τίποτα, από την άλλη δε αν μπεις στο τριπάκι της, γίνεται υπνωτιστική.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)