Power Rangers (2017)


Περιπέτεια φαντασίας της Lionsgate, σε σκηνοθεσία Ντην Ισράελάιτ, με τους Ντακρ Μοντγκόμερυ, Ναόμι Σκοτ, Αρ Τζέυ Σάυλερ, Λούντι Λιν, Μπέκυ Τζι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μπράιαν Κράνστον και τη φωνή του Μπιλ Χάντερ. 

Πέντε νεαροί ανακαλύπτουν τυχαία κάποιους θαμμένους για εκατομμύρια χρόνια κρυστάλλους που τους δίνουν υπερδυνάμεις και τους μεταμορφώνουν στους Power Rangers, την ομάδα που προστατεύει το σύμπαν. Cult εφηβική σειρά των '90s, η οποία με τη σειρά της βασιζόταν στην αντίστοιχη ιαπωνική που είχε τίτλο Super Sentai. Δεν ήταν ποτέ της τίποτα συνταρακτικό, αλλά για κάποιον λόγο κατόρθωσε και έκανε όνομα και τεράστια επιτυχία, ενώ παίζεται non-stop από τότε (με παραλλαγές στον τίτλο της και φυσικά στο καστ) και έχει ξεπεράσει τα 700 επεισόδια μέσα σε 24 σαιζόν. Πηγή σταθερών εσόδων για την εταιρεία Saban όχι μόνο από την τηλεοπτική σειρά όλα αυτά τα χρόνια αλλά και από έναν σκασμό παιχνίδια, αναμνηστικά και παραφερνάλια που έχουν γεμίσει την αγορά, κάποια στιγμή βρήκαν τον δρόμο τους και στον κινηματογράφο το 1995, αλλά η τότε ταινία πέρασε στα αζήτητα, άσε δε που ήταν εντελώς παιδική.

 Ζούμε, όμως, την εποχή των reboots (sic!), οπότε ήταν αναμενόμενο οι υπερήρωες του σύμπαντος να επιστρέψουν στη μεγάλη οθόνη. Και αυτή τη φορά το κάνουν με αξιοπρέπεια. Με μια φροντισμένη παραγωγή (τουλάχιστον για τα δεδομένα μιας ανεξάρτητης εταιρείας), κι ένα συμπαθές σενάριο, η ταινία μας επανασυστήνει τους Power Rangers, πλάθοντας κι ένα back story που πατάει στα πόδια του και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου κινηματογραφικού σήριαλ. Έχει, βέβαια, τα προβληματάκια της. Με δεδομένη την υπερ-προσφορά ταινιών με υπερήρωες τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη ταινία φαντάζει κάπως αφελής, καθώς διακαταχέται από ένα ύφος που την καθιστά ολίγον τι passée σε σχέση με το πώς διαμορφώνονται οι αντίστοιχες ταινίες σήμερα. Ναι, εντάξει, δεν περίμενα να δω χαρακτήρες με βάθος και σκοτεινιά μυαλού, αλλά βρε αδερφέ, δούλεψε λίγο περισσότερο την ιστορία, ώστε να αποφύγεις αυτό το παιδιάστικο ύφος, εφόσον κατ'ουσίαν δεν κάνεις παιδική ταινία. Δεν είναι κακό, πάντως, ούτε κρεμάει (μολονότι θα ήθελα λίγη περισσότερη δράση στο πρώτο μισό), απλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου ξέρεις ότι βασικός εχθρός αυτών των σύγχρονων Power Rangers δεν είναι η Ρίτα Ρεπούλσα, αλλά τα μεγαθήρια της Marvel και της DC που προηγήθηκαν και που ακολουθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)