Τρελλοί πολυτελείας (1963) (Α/Μ)


Κωμωδία του Νίκου Βαρβέρη, σε σκηνοθεσία Στέφανου Φωτιάδη, με τους Γιώργο Πάντζα, Μίμη Φωτόπουλο, Γιάννη Γκιωνάκη, Αλέκο Λειβαδίτη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Ελένη Ανουσάκη, Καίτη Πάνου, Ρένα Ντορ, Κλαίρη Δεληγιάννη.

Ο Γιώργος Πάντζας ερμηνεύει τον ρόλο ενός πλούσιου επιχειρηματία που πλήττει μέσα στην καλοβολεμένη ζωή του και παραπονιέται πως αφού δεν του λείπει τίποτα δεν έχει να περιμένει και τίποτα άλλο. Οι ισορροπίες όμως αλλάζουν όταν φιλοξενεί στην βίλα του ένα φιλικό του ζευγάρι, οπότε ο πλούσιος νεαρός θα επανεξετάσει τις προτεραιότητες στη ζωή του.

Χαριτωμένη μα και αδιάφορη κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου "Το μαγγανοπήγαδο" του Στέφανου Φωτιάδη, το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας διασκευάζει αλλά και σκηνοθετεί για το σινεμά. Ένα ομολογουμένως πλούσιο καστ κινείται με άνεση στους ρόλους που αναλαμβάνει, μα λείπει η σπιρτάδα κι αυτό το "κάτι" που θα το κάνουν να ξεχωρίσει. Προς τιμήν του, το φιλμ δεν είναι ξεπέτα, όμως δεν έχεις να θυμάσαι και τίποτα μόλις τελειώσει. Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως το θεατρικό είχε ανέβει για πρώτη φορά στο Θέατρο Κεντρικόν, τη σαιζόν 1955-56, από τον θίασο Νίκου Χατζίσκου-Άννας Συνοδινού, ενώ λίγο πριν την κινηματογραφική του μεταφορά είχε ξαναπαιχτεί το 1961 από τον θίασο της Βίλμας Κύρου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)