Howards End (2017)


Μίνι σειρά εποχής των BBC/Starz, σε σκηνοθεσία Χέτι Μακντόναλντ, με τους Μάθιου Μακφέυντεν, Χέυλυ Άτγουελ, Φιλίππα Κούλτχαρντ, Άλεξ Λώδερ, Τζο Μπάνιστερ, Τρέησυ Ούλμαν.

Οι κοινωνικές και ταξικές διαφορές στην Αγγλία των αρχών του 20ού αιώνα, όπως καταγράφονται υποδειγματικά στο βιβλίο του Ε. Μ. Φόρστερ, μέσα από τη συνάντηση και τη σύγκρουση τριών οικογενειών: των πλούσιων αριστοκρατών Γουίλκοξ, των ιδεαλιστών Σλέγκελ και των φτωχών Μπαστ.

Μετά την κινηματογραφική μεταφορά το 1992 από τον Τζέημς Άιβορυ, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης να αφηγηθεί την ιστορία αυτών των τόσο διαφορετικών ανθρώπων που η μοίρα και ο έρωτας έφεραν τόσο κοντά. Μολονότι αμερικανοβρετανική συμπαραγωγή, είναι εμφανές ποιο από τα δύο δίκτυα κάνει κουμάντο, αφού η σειρά φωνάζει BBC από μίλια. Κοστούμια, σκηνικά και τοπία θυμίζουν καρτποσταλικά αλλά και λειτουργικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ οι διάλογοι είναι τόσο καλοδουλεμένοι που παρ'ότι μοιάζουν σύγχρονοι δεν προδίδουν ούτε το πνεύμα του συγγραφέα ούτε βέβαια και της εποχής. Πολύ καλή η Χέηλυ Άτγουελ στον ρόλο της Μάργκαρετ Σλέγκελ καθώς ακολουθεί μια διαδρομή ωρίμανσης ενόσω παραμένει πιστή στις αρχές της, υποστηριζόμενη με σεβασμό και ταλέντο από τους συμπρωταγωνιστές της. Η ακαδημαϊκή και λογοτεχνική τηλεόραση στα καλύτερά της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)