The kids are alright (2018)


Κωμική σειρά του ABC, δημιουργία του Τιμ Ντόυλ, με τους Μαίρη ΜακΚόρμακ, Μάικλ Κέντλιτζ, Τζακ Γκόουρ, Σαμ Στρέηλυ, Κέηλεμπ Φουτ, Κένεντυ Λήα Σλόκαμ, Κρίστοφερ Πωλ Ρίτσαρντς.

Μια καθολική οικογένεια με 8 παιδιά τη δεκαετία του '70 δίνει τον τόνο αυτής της χαριτωμένης κωμικής σειράς που παίρνει το παραδοσιακό πλαίσιο των sitcom εκείνης της εποχής και το γυρίζει τούμπα. Δεν υπάρχει αγάπη έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε τηλεοπτικά σε αυτή τη σειρά, αφού ο καθένας μάλλον περισσότερο την πάρτη του κοιτάζει παρά το καλό των γύρω του. Η μάνα, για παράδειγμα, είναι κουρασμένη και στα όρια της υπομονής της μέσα στο σπίτι αυτό, οπότε ναι μεν κάνει το καθήκον της ώστε να υπάρχουν καθαρά ρούχα στη ντουλάπα και ένα πιάτο φαΐ επάνω στο τραπέζι, αλλά δεν θα την αποκαλούσες και παραδοσιακή καθολική μητέρα. Στενά, βλέπετε, τα οικονομικά στο σπίτι, πρέπει να τα βγάλει πέρα όπως νά 'ναι, γιατί αυτό είναι το καθήκον της: να ταΐσει την οικογένειά της. Το πώς είναι άλλο θέμα. Ειδικά, μάλιστα, όταν ο μετρίως σωβινιστής και παραδοσιακός σύζυγος της και κουβαλητής θεωρεί εαυτόν κύρη του σπιτιού.

Τα δε παιδιά τους είναι όσα πάνε κι όσα έρθουν, το καθένα με τα ζόρια του και την τρέλα του, άλλα πιο έξυπνα, άλλα καθόλου έξυπνα, άλλα μικρά, άλλα στην εφηβεία, άλλα σε ηλικία να πάνε να πολεμήσουν στο Βιετνάμ. Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εποχή και ο καθολικός καθωσπρεπισμός από τη σειρά, καθώς και αυτή η τούμπα στο οικογενειακό sitcom των '70s, όμως φαίνεται πως τελικά δεν έκανε το γκελ στο κοινό, ίσως ακριβώς για όλους τους παραπάνω λόγους. Ενδεχομένως -κι αυτό αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση- η ιδέα της ανατομίας και της σάτιρας της καλής αμερικανικής, καθολικής οικογένειας είτε ξένισε τους καλούς καθολικούς είτε άφησε παντελώς αδιάφορους όλους τους υπόλοιπους. Όπως και να έχει, μολονότι η αντιμετώπιση της σειράς από τους κριτικούς ήταν σε γενικές γραμμές θετική, το ABC την έκοψε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)