Rodeo & Juliet (2015)


Ελληνικός τίτλος: Ροντέο και Ιουλιέτα

Χριστουγεννιάτικη κομεντί της MarVista, σε σκηνθεσία Θαντ Τέρνερ, με τους Κρίστα Άλλεν, Τιμ Άμπελ, Ναντίν Κρόκερ, Ζεμπ Χάλσελ, Άριελ Λούσιους, Μπακ Τέυλορ.

Όταν πεθαίνει ο πατέρας της παραμονές Χριστουγέννων, η Κάρεν φεύγει από τη Νέα Υόρκη μαζί με την κόρη της την Τζούλιετ με προορισμό το κτήμα τους στη Λουιζιάνα, για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες. Εκεί μαθαίνει πως ο πατέρας της είχε υποσχεθεί το μισό κτήμα στον Χιου, νεανικό έρωτα της Κάρεν και αρραβωνιαστικό της, προτού τον εγκαταλείψει για να πάει στη Νέα Υόρκη και να γίνει συγγραφέας. Στο μεταξύ, η κόρη της η Τζούλιετ, παρ'ότι έξαλλη στην αρχή που αναγκάστηκε να αφήσει πίσω της την πόλη της και τους φίλους της, γοητεύεται από τον Ροντέο, το άλογο του παππού της και δέχεται την πρόκληση να λάβει μέρος στον τοπικό διαγωνισμό δεξιοτεχνίας στην ιππασία. Προπονητής της στο εγχείρημα αυτό αναλαμβάνει ο Μόντυ, ανιψιός του Χιου.

Εντάξει, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τον έξυπνο τίτλο. Από εκεί και μετά, όμως, το χάος. Αν κάτι γοητεύει ως χρυσή μετριότητα και σημείο αναφοράς σε όλες αυτές του αντίστοιχου ύφους και στόρυ ταινίες, είναι αυτή η ιλουστρασιόν τους διάθεση, τα λαμπάκια, το γλυκανάλατο love story και όλα τα συναφή. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν ισχύει καμία συνθήκη από τις παραπάνω και σε συνδυασμό με την αμήχανη σκηνοθεσία που οδηγεί σε ακόμα πιο αμήχανες ερμηνείες έχεις ένα αποτέλεσμα φτωχό, αδιάφορο και με αισθητική βιντεοταινίας που επ'ουδενί δεν συνάδει ούτε με το γιορτινό και καλά ύφος του φιλμ ούτε με άλλες, αντίστοιχες παραγωγές της ίδιας εταιρείας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)