I'll be home for Christmas (1998)


Ελληνικός τίτλος: Οικογενειακά Χριστούγεννα

Οικογενειακή ταινία της Disney, σε σκηνοθεσία Αρλήν Σάνφορντ, με τους Τζόναθαν Ταίυλορ Τόμας, Τζέσσικα Μπιλ, Άνταμ ΛαΒόρνια, Γκάρυ Κόουλ.

Ο Τζέηκ, φοιτητής σε κολλέγιο στην Καλιφόρνια, προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, αφού δεν ξεπέρασε ποτέ την ιδέα πως ο πατέρας του παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα μόλις έναν χρόνο αργότερα από τον θάνατο της μητέρας του. Η απόπειρά του να αλλάξει τα εισιτήρια για ένα θέρετρο όπου θα περνούσε τα Χριστούγεννα μαζί με την κοπέλα που του αρέσει εντοπίζεται, όμως, από τον πατέρα του, ο οποίος σε μια τελευταία απόπειρα να τον πείσει να έρθει στο σπίτι τού τάζει ακόμα και την κλασική Πόρσε που βρίσκεται στο γκαράζ του σπιτιού τους. Ο Τζέηκ πείθεται, αλλά για τον λάθος λόγο ενώ στο μεταξύ μια κακόγουστη φάρσα των συμφοιτητών του τον οδηγεί σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Κλασικού ύφους και νοοτροπίας ταινία της Disney από μια άλλη εποχή, όταν οι εφηβικές, οικογενειακές, ανάλαφρες κωμωδίες έκοβαν εισιτήρια στους κινηματογράφους. Στον πρώτο ρόλο συναντάμε τον Τζόναθαν Ταίυλορ Τόμας, γνωστό ήδη από την κωμική σειρά "Ο μαστροχαλαστής" αλλά και από τον "Βασιλιά των Λιονταριών" όπου είχε δανείσει τη φωνή του στον νεαρό Σίμπα. Στο πλευρό του μια αγνώριστη Τζέσσικα Μπιλ, κοπελίτσα ακόμα, ενώ στον ρόλο του πατέρα του συναντάμε τον Γκάρυ Κόουλ, πολύ στα επάνω του εκείνα τα χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "American Gothic". Η ταινία βλέπεται και σήμερα ευχάριστα, αν και στις ημέρες μας θα την αντιλαμβανόμασταν περισσότερο ως τηλεταινία ή ως παραγωγή υπηρεσίας streaming ειδικά για τις γιορτές. Εφηβικά αφελής στην αφήγηση και την κινηματογράφηση, έχει την πλάκα της με όλα τα εμπόδια που προκύπτουν σε αυτό το απίστευτο ταξίδι από τη μια ακτή στην άλλη, ενώ με βάση το νεαρότερης ηλικίας κοινό της περνά και όλα τα απαραίτητα μηνύματα περί αλτρουισμού και οικογένειας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)