Το ανθρωπάκι (1969)




Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη. Μαίρη Μεταξά, Σπύρο Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα.

Ο Ευτύχιος Κοπέογλου είναι ένας καλοσυνάτος υφασματέμπορος, διχασμένος ανάμεσα στον έρωτά του για την όμορφή υπάλληλό του, την Κική και την καταπιεστική μητέρα του. Όταν επιτέλους πατάει πόδι και παντρεύεται την Κική, τα προβλήματά του δεν τελειώνουν ούτε τότε, αφού η κυρία Πολυξένη αναδεικνύεται σε πεθερά από την κόλαση, την ίδια στιγμή που ο αιώνιος αντίζηλός του, ο χασάπης ο Παναγιώτης, αποφασίζει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και ξεσηκώνει την ελαφρόμυαλη Κική για να την κάνει σταρ.

Μεγάλη επιτυχία της Finos αλλά και του Κώστα Βουτσά αποτελεί και στις ημέρες μας αυτή η διασκεδαστική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος σχολιάζει την κατάντια του ελληνικού σινεμά της εποχής, καθώς όλοι όσοι είχαν κανένα φράγκο στην άκρη ήθελαν να γίνουν παραγωγοί. Πολύ καλή η Μαίρη Μεταξά στον ρόλο της πολίτισσας μάνας, ενώ από τις αστείες στιγμές του φιλμ είναι η σεκάνς με τη Νίτσα Μαρούδα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)