Gnome alone (2017)


Ελληνικός τίτλος: Νάνος στο σπίτι

Κινούμενα σχέδια σε σκηνοθεσία Πήτερ Λεπενιώτη, με τις φωνές των Μπέκυ Τζι, Τζος Πεκ, Τάρα Στρονγκ, Ολίβια Χολτ, Ντέηβιντ Κέχνερ, Τζεφ Ντάναμ.

Η έφηβη Κλόε αναγκάζεται να ακολουθήσει τη μαμά της σε ακόμα μία μετακόμιση και μόνο χαρούμενη δεν είναι. Ειδικά όταν βλέπει το νέο τους σπίτι, που μοιάζει ακόμα πιο παλιό από όσο είναι. Σαν να μην έφτανε η εγκατάλειψη στην όψη του, το σπίτι κάνουν ακόμα πιο τρομακτικό τα πολυάριθμα πήλινα ξωτικά του κήπου, με τα οποία είναι γεμάτο. Όμως, η Κλόε και ο νέος της φίλος, ο φωνακλάς Λίαμ, θα ανακαλύψουν πως τα ξωτικά είναι ζωντανά και μάλιστα έχουν μια πολύ σοβαρή αποστολή. Εδώ και χρόνια προστατεύουν τον πλανήτη από κάποια απειλητικά, μικρά τέρατα, τα Τρογκ. Τώρα, τα Τρογκ έχουν εισβάλλει στο σπίτι από μια πύλη που οδηγεί στον κόσμο τους και πλέον είναι στα χέρια της Κλόε, του Λίαμ και των γενναίων ξωτικών να σώσουν όλους μας από τον όλεθρο. 

Παιδικού ως επί τω πλείστον προσανατολισμού ταινία, που ενδεχομένως θα διασκεδάσει και κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές, χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε "και για παιδιά άνω των 30 ετών". Το πρώτο μισό, όταν η πανικόβλητη Κλόε έρχεται αντιμέτωπη με τα ζωντανά αγαλματάκια είναι σαφέστατα πιο αστείο, ενώ στη συνέχεια κυριαρχεί η δράση, οπότε και το φιλμ ξεφουσκώνει κάπως. Μην το μπερδεύουμε ως sequel της ταινίας "Ζουμπαίος και Ιουλιέτα", παρά το λογοπαίγνιο με το Gnome στον τίτλο. Στη δε σκηνοθεσία συναντάμε τον Πήτερ Λεπενιώτη, καναδό σκηνοθέτη ελληνικής καταγωγής που είχε γυρίσει και το "Ένας σκίουρος σούπερ ήρωας", ο οποίος προτού καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη είχε εργαστεί πολλά χρόνια ως animator.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)