Cloak and Dagger (Season 2 -2019)


Κόμικ σειρά φαντασίας των ABC Signature/Freeform/Marvel, δημιουργία του Τζο Πακάσκι, με τους Ολίβια Χολτ, Ώμπρεϋ Τζόζεφ.

Στη Νέα Ορλεάνη, δύο έφηβοι, η Τάντυ Μπόουεν και ο Ταϋρόν Τζόνσον, αποκτούν μυστηριωδώς υπερδυνάμεις που συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με την καταστροφή στη θαλάσσια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Ρόξον. Καθώς έρχονται τυχαία κοντά, συνειδητοποιούν πως πέρα από τα αισθήματα που αναπτύσσονται μεταξύ τους, οι δυνάμεις τους λειτουργούν καλύτερα όταν είναι μαζί.

Βασισμένη στο ομότιτλο κόμικ της Marvel, η σειρά προσανατολίζεται (και λόγω του χαρακτήρα του δικτύου Freeform που τη μεταδίδει, το πρώην ABC Family), σε μια περισσότερο ανθρωποκεντρική προσέγγιση της περιπέτειας και λιγότερο στη δράση. Με σαφή εφηβική ματιά και ύφος, προσπαθεί (όχι απαραίτητα και με επιτυχία) να κάνει και το κοινωνικό της σχόλιο και να αποκτήσει ένα σύγχρονο ύφος, αλλά τελικά μέσα στα μόλις 10 επεισόδια της πρώτης σαιζόν όλες αυτές οι καλές προθέσεις απλώς αποπροσανατολίζουν ή -για να το πω διαφορετικά- κάνουν το τελικό αποτέλεσμα να γέρνει πολύ περισσότερο προς το εφηβικό ρομάντζο παρά σε σειρά με υπερήρωες. Είναι πολύ καλός ο τρόπος μεν που δείχνει πώς αντιμετωπίζουν και εκλαμβάνουν αυτά τα δύο τόσο διαφορετικά μεταξύ τους νεαρά παιδιά τις υπερδυνάμεις που αποκτούν, αλλά εν τέλει όλο αυτό μοιάζει με αυτοσκοπό εις βάρος της δράσης και της κόμικ ατμόσφαιρας. 

Ο δεύτερος κύκλος δεν άλλαξε ούτε σε ύφος ούτε σε βηματισμό, μολονότι ο βασικός κακός που εμφανίζεται παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αν κάτι ξεχωρίζει είναι το περιβάλλον που έχουν πλάσει σε αυτό το σύμπαν που περιέχεται στο μυαλό -ας πούμε- του κακού, και το οποίο οπτικοποιείται υπέροχα μέσα σε αυτό το το αλλόκοσμο δισκοπωλείο. Δυστυχώς, ενώ η σαιζόν θα μπορούσε να επικεντρωθεί εκεί, έχουμε και δεύτερο αντίπαλο -ή περίπου- που περισσότερο αποπροσανατολίζει την κεντρική ιστορία παρά την εξυπηρετεί. Αφήστε δε που χάνεται και πάλι πολύτιμος χρόνος εις βάρος της δράσης και γενικά έρχεσαι αντιμέτωπος με μια μουρμούρα και μία γκρίνια που ξενίζουν. Είπαμε, οι δύο πρωταγωνιστές είναι νέα παιδιά που ξαφνικά βρίσκονται ενώπιον αλλόκοτων περιστάσεων, αλλά τέλος πάντων, έχουν υπερδυνάμεις όπως και οι αντίπαλοί τους, ας το ξεπεράσουν και ας πάμε όλοι μαζί παρακάτω. Αν και μάλλον δεν θα πάμε πουθενά παρακάτω τελικά, αφού η σειρά ακυρώθηκε με το πέρας του δεύτερου κύκλου. Κατά πως φαίνεται δεν έμεινα μόνο εγώ ανεντυπωσίαστος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές που βασίζονται σε κόμικ, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)