How Sarah got her wings (2015)


Ελληνικός τίτλος: Πώς η Σάρα απέκτησε τα φτερά της

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της MarVista, σε σκηνοθεσία Έντμουντ και Γκάρυ Έντιν, με τους Λίντσεϋ Γκορτ, Ντέρεκ Τέλλερ, Μέλανι Λίμπερντ, Καθλήν Ρόουζ Πέρκινς.

H καλοσυνάτη μεσίτρια Σάρα Φίτζπάτρικ έχει ένα θανατηφόρο τροχαίο λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Στην αίθουσα αναμονής του Παραδείσου μαθαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και δεν βρίσκεται στη λίστα εισόδου, κάτι που σημαίνει πως κινδυνεύει να περάσει ολόκληρη τη μετά θάνατον ζωήν της στο παγκάκι αναμονής του καθαρτηρίου. Επειδή, όμως, η αρχάγγελος Δάφνη εντοπίζει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λίστα με ευθύνη του Παραδείσου, τη στέλνει ξανά στη Γη ως μαθητευόμενο άγγελο για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που πρέπει και να μπει κανονικά στη λίστα. Έτσι, η Σάρα βρίσκεται ξαφνικά στο σπίτι του πρώην της, ενός ολίγον χύμα νεαρού άντρα, που εργάζεται ως μπάρμαν και που ψάχνει να βρει έναν τρόπο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα προσωπικά.

Μελιστάλαχτη ιστορία που πάει να σκεπάσει λίγο τη στενοχώρια της με δόσεις χιούμορ (δηλαδή, η πρωταγωνίστρια σκοτώνεται από λεωφορείο στα πρώτα πέντε λεπτά της ταινίας -πόσο γιορτινό είναι όλο αυτό;), αλλά καταλήγει να γίνει ένα άνευρο, μεταφυσικό love story, που και πάλι όμως μπάζει νερά από παντού, ακόμα και με όλες τις συμβάσεις της ιστορίας και του είδους. Πολύ όμορφοι οι πρωταγωνιστές, ως είθισται σε αυτές τις ταινίες, αλλά η ιστορία δεν βγάζει νόημα και είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Η αρχάγγελος Δάφνη έχει κάποια πλάκα, στην υποδοχή του Παραδείσου από όπου ο Άγιος Πέτρος έχει αποχωρήσει εδώ και έναν αιώνα περίπου, αλλά η Καθλήν Ρόουζ Πέρκινς παίζει σαν να έχει βγει από επεισόδιο του "Episodes".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)