Beecham House (2019)


Δραματική σειρά εποχής του ITV, σε σκηνοθεσία Γκουρίντερ Τσάντα, με τους Τομ Μπέητμαν, Γκρεγκορί Φιτούσι, Λήο Σάτερ, Μαρκ Γουώρεν, Παλάβι Σάρντα, Ντακότα Μπλου Ρίτσαρντς, Λέσλι Νίκολ, Μπέσι Κάρτερ.

Ινδία, Δελχί, 1795. Ο τέως στρατιωτικός Τζων Μπήτσαμ εγκαθίσταται στο νέο του σπίτι, όπου ελπίζει πως θα δημιουργήσει τον δικό του παράδεισο. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η Άδεια Εμπορίου που πρέπει να του εκδώσει ο Αυτοκράτορας ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στη χώρα. Με δεδομένη όμως τη στρατιωτική ενίσχυση της βρετανικών συμφερόντων Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών, ο γάλλος στρατηγός Καστιγιόν και έμπιστος του Αυτοκράτορα Σαμ Αλάμ δημιουργεί διαρκώς εμπόδια στον Μπήτσαμ. 

Κλασικό εικονογραφημένο σε ιλουστρασιόν απεικόνιση, ο Οίκος των Μπήτσαμ, με την υπογραφή της σκηνοθέτιδος του "Κάν'το όπως ο Μπέκαμ", δεν κατόρθωσε να γίνει αυτό που ενδεχομένως ονειρευόταν. Μένοντας πεισματικά στην επιφάνεια των πραγμάτων, τα 6 επεισόδια της σειράς αφηγούνται με απόλυτα κλισέ τρόπο τόσο την κόντρα Γάλλων και Βρετανών για την Ινδία όσο και την πολιτιστική σύγκρουση μεταξύ αριστοκρατών και ινδών υπηρετών. Όχι, δεν είναι ένας αποικιοκρατικός Πύργος του Ντάουντον ούτε όμως και ιστορικό δράμα με τσαγανό. Περισσότερο ως φωτορομάντσο λειτουργεί, με γοητευτικούς πρωταγωνιστές, πλούσια παραγωγή, πανέμορφα τοπία και λαμπερά σκηνικά και κοστούμια. Το φινάλε του τελευταίου επεισοδίου αποκαλύπτει πως υπάρχουν προθέσεις και για μια δεύτερη περίοδο, όμως το βρετανικό δίκτυο, μετά τη μάλλον χλιαρή υποδοχή των τηλεθεατών, δεν έχει πάρει ακόμα καμία οριστική απόφαση. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)