The wild (2006)


Ελληνικός τίτλος: Η ζούγκλα

Κινούμενα σχέδια της Disney, σε σκηνοθεσία Στηβ "Σπαζ" Γουίλλιαμς, με τις φωνές των Κίφερ Σάδερλαντ, Τζιμ Μπελούσι, Έντι Ίζαρντ, Τζανίν Γκαροφάλο, Γουίλλιαμ Σάτνερ.

Ο Ράυαν είναι ένα μικρό λιοντάρι που ονειρεύεται να φύγει από τον ζωολογικό κήπο και να πάει στην Αφρική, εκεί όπου ζούσε κάποτε και ο πατέρας του, ο Σαμψών. Από σκανταλιά σε σκανταλιά, ο Ράυαν βρίσκεται τελικά σε κοντέινερ με προορισμό την Αφρική, οπότε ο Σαμψών καλεί όλους τους φίλους του για να τον βοηθήσουν να τον εντοπίσει. Έτσι, μια αταίριαστη παρέα από ζωάκια που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην άγρια φύση εγκαταλείπουν την ασφάλεια του ζωολογικού κήπου για μια επικίνδυνη περιπέτεια. 

Με τη "Μαδαγασκάρη" να έχει βγει στους κινηματογράφους λίγους μήνες νωρίτερα, οι συγκρίσεις δεν βοήθησαν τούτην εδώ την ταινία της Disney. Ούτως ή άλλως όχι από τις καλύτερες της, η "Ζούγκλα" ξένισε πολύ τότε τους κριτικούς με το CGI σκίτσο της για το οποίο πολλοί ήταν έντονα αρνητικοί. Θα μου πείτε, κάτι έπρεπε να βρουν να γράψουν και την πλήρωσε το σκίτσο. Τώρα, αντικειμενικά, δεν είναι και προς θάνατον η ταινία, ίσα-ίσα μια χαρά διασκεδαστική είναι. Ήταν το timing κάπως περίεργο όμως, οπότε κάτι η "Μαδαγασκάρη" κάτι το υψηλότατο επίπεδο των προηγούμενων παραγωγών της Disney, η "Ζούγκλα" δεν ευτύχησε. Έχει, όμως τις καλές της στιγμές και ένα τσούρμο αταίριαστων πρωταγωνιστών που σίγουρα βγάζουν αβίαστο γέλιο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)