Ελπίδες που ναυάγησαν (1968) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Κούλα Φιλμ, σε σκηνοθεσία Κώστα Δούκα, με τους Τόλη Βοσκόπουλο, Δούκισσα, Λυκούργο Καλλέργη, Γιώργο Βρασιβανόπουλο, Λίλη Μπάστα.

Ο Γιώργος είναι ένας φτωχός τραγουδιστής που δεν έχει κατορθώσει ακόμα να κάνει καριέρα και βρίσκει περιστασιακές δουλειές, όπως αυτήν που τον συναντάμε στην αρχή της ταινίας, να ψυχαγωγεί τους επιβάτες ενός σκάφους αναψυχής στο ολοήμερο ταξίδι τους. Η ζωή του, όμως, αλλάζει όταν σε εκείνη την κρουαζιέρα σώζει από πνιγμό τη Μάρθα, κόρη ενός διακεκριμένου βιομηχάνου. Εκείνη ερωτεύεται τον σωτήρα της, προκαλώντας την οργή του πατέρα της που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην καταλήξουν μαζί, αλλά εις μάτην. Οπότε, η Μάρθα, αποκληρωμένη πλέον, ξεκινά τη νέα της ζωή με τον Γιώργο που σταδιακά αρχίζει να κάνει και όνομα στο τραγούδι, έως ότου ένα ατύχημα γκρεμίζει τα πάντα.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σωτηρία για τη συγκεκριμένη ταινία που έχει ναυαγήσει από την αρχή κιόλας, αύτανδρη. Αφήστε τους διαλόγους, αφήστε τις ερμηνείες, αφήστε την ιστορία που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν ελπίδες για τίποτα περισσότερο... Είναι αυτή η μιζέρια στην παραγωγή που καταρρακώνει την ταινία ακόμα περισσότερο και αυτή η ταπετσαρία που πρέπει να την είχαν πάρει χονδρική και υπάρχει παντού. Όπως και τις κουρτίνες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)