A Cheerful Christmas (2019)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της MarVista γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Μαρίτα Γκράμπιακ, με τους Έρικα Ντώυτσμαν, Τσαντ Κόνελ, Τζένιφερ Βάλανς, Σαμάνθα Μέηντλυ.

Η φανατική των Χριστουγέννων Λώρεν, μαζί με τη φίλη της την Κολήν έχουν μια εταιρεία εορταστικών διακοσμήσεων που υπόσχεται όχι μόνο ένα φαντασμαγορικό ντεκόρ, αλλά μια ολοκληρωμένη και προσωποποιημένη εμπειρία Χριστουγέννων, κομμένη και ραμμένη στα γούστα και τις αναμνήσεις κάθε πελάτη. Κι αυτή τη  φορά, ο ενθουσιασμός τους είναι μεγάλος, αφού ένας σπουδαίος πελάτης τούς ζητά να αναλάβουν τη διακόσμηση της οικογενειακής έπαυλης και τη διοργάνωση του δεξίωσης της παραμονής. Έτσι, η Λώρεν επισκέπτεται την κατοικία των Άντερσον, βρετανών αριστοκρατών, όπου και γνωρίζει τον νεαρό γιο, τον Τζέημς, ο οποίος είναι πολύ περισσότερο απασχολημένος με μια εξαγορά που ετοιμάζει παρά με το γιορτινό κλίμα των ημερών. Όμως, το πείσμα της Λώρεν και η καλοσυνάτη της επιρροή τον κάνουν μέρα με τη μέρα να εκτιμά πολύ περισσότερο αυτό που οι γιορτές σημαίνουν για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Χαριτωμένη και ανάλαφρη ταινία, που θα μπορούσαμε να την κατατάξουμε ως "παρ' ολίγον πριγκηπική", αφού ο πρωταγωνιστής μας δεν είναι ακριβώς πρίγκηψ αλλά βρετανός αριστοκράτης, τουλάχιστον όμως 53ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις, το σενάριο της ταινίας αναδεικνύει στο έπακρο όλα τα (αναμενόμενα και καλοδεχούμενα) κλισέ του είδους και παρ' ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν δεν έχει ίχνος ρεαλισμού, τελικά παραδίδεσαι και το παρακολουθείς ευχάριστα ως μια καλοστημένη πλάκα. Ο Τσαντ Κόννελ στον ρόλο του βρετανού ευγενούς είναι κούκλος, η Έρικα Ντώυτσμαν στον ρόλο της διακοσμήτριας είναι λαμπερή και ενσαρκώνει τη χαρά της ζωής και όλα κυλούν γλυκά, σαν μια ζεστή σοκολάτα με σαντιγύ πασπαλισμένη με χριστουγεννιάτικη τρούφα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)