A Christmas Crush (2019)


Χριστουγεννιάτικη κωμική τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Μαρίτα Γκράμπιακ, με τους Σίντυ Σάμπσον, Ρόμπιν Νταν, Κρις Βιολέτε, Κωνσταντίνα Μαντέλος, Ιβ Κρώφορντ.

Η Άντι είναι ψιλο-ερωτευμένη με τον Σαμ, έναν γοητευτικό άντρα που μένει στον όροφό της, μια πόρτα πιο πέρα, αλλά από την ανασφάλειά της δεν τολμά ποτέ να του δείξει πώς αισθάνεται. Όταν το εκμυστηρεύεται στην καπάτσα κ. Μότλεϋ που μένει ακριβώς απέναντι, εκείνη της προτείνει να ευχηθεί τι πραγματικά θέλει και αυτό θα γίνει πραγματικότητα, αφού τις μέρες των γιορτών ο ουρανός ακούει τις επιθυμίες μας. Και πάνω στην κουβέντα, ακόμα κι αν δεν δίνει μεγάλη βάση σε όλα αυτά, η Άντι κάνει την ευχή της να την ερωτευτεί ο γείτονας που μένει δίπλα. Την επόμενη κιόλας μέρα, η ευχή της πραγματοποιείται... αλλά με λάθος γείτονα. Βλέπετε, το προηγούμενο βράδυ, νοικιάστηκε το διαμέρισμα που είναι ακριβώς δίπλα της, από τον Πητ, έναν παλιό της συμμαθητή που μόλις τη βλέπει στον διάδρομο την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Υπάρχει όμως ένα θέμα: η Άντι δεν είναι μαζί του ερωτευμένη αλλά με τον Σαμ, ενώ ταυτόχρονα ο Πητ -ήδη αρραβωνιασμένος και έτοιμος να παντρευτεί την καλή του- μαγεμένος καθώς είναι από την ευχή της Άντι αρχίζει να παραλογίζεται.

Όταν οι χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες αυτοσαρκάζονται, το τελικό αποτέλεσμα συνήθως έχει πλάκα, όπως ας πούμε σε αυτήν εδώ τη χαριτωμένη κωμωδία που παίρνει όλα τα αγαπημένα του είδους κλισέ και τα γυρίζει στη κωμωδία, με αποτέλεσμα ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό 90λεπτο. Βέβαια, οι πλάκες σε κάποια σημεία ξεφεύγουν σε χοντράδες και θυμίζουν ελληνική ταινία του '60, όμως είναι πάντα καλοδεχούμενες έναντι των κλασικών μελιστάλακτων διαλόγων και των απογοητευμένων στελεχών που αναζητούν την ευτυχία σε κάποια χιονισμένη κωμόπολη στη μέση του πουθενά. Θα ήθελε πάντως λίγη περισσότερη δουλειά στο σενάριο ώστε στο φινάλε του να μην κατέφευγε σε τόσο άγαρμπες λύσεις. Δηλαδή, πιο πιστευτή είναι η ύπαρξη της χριστουγεννιάτικης μαγείας παρά η αντίδραση του πελάτη της Άντι που βλέπει τη χριστουγεννιάτικη δεξίωσή του να τινάζεται στον αέρα. Τέλος πάντων, ωραιότατα περνά κανείς, με την πρωταγωνίστρια Σίντυ Σάμπσον να τα πηγαίνει πολύ καλά στην κωμωδία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)