Το τυχερό πανταλόνι (Α/Μ)


Κωμωδία της Ρομβος Φιλμ σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη, με τους Θαναση Βέγγο, Νίκη Λινάρδου, Γιάννη Αργύρη, Κατερίνα Γιουλάκη, Δημήτρη Νικολαϊδη, Σούλη Σαμπάχ, Νικήτα Πλατή.

Ο Θανάσης Φουκαράς είναι ένας μεροκαματιάρης άνθρωπος που το μόνο που θέλει είναι να βγαίνει ο μισθός του στο κατάστημα υφασμάτων όπου εργάζεται και να παντρευτεί την αγαπημένη του, τη Μαρίκα. Μόνο που από την κακή του τύχη (και τη δική του συμπεριφορά), τον απολύουν από το μαγαζί, όπως και από όλες τις προηγούμενες δουλειές του, με αποτέλεσμα η Μαρίκα να του θυμώσει πολύ, αφού ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο επιτέλους να παντρευτούν απομακρυνόταν. Ο Θανάσης απεγνωσμένος, και με τη Μαρίκα πολιορκούμενη από τον Χαραλάμπη, τον ευκατάστατο έμπορο ξηρών καρπών της γειτονιάς, πέφτει στην ανάγκη μιας τσιγγάνας που τον συμβουλεύει πως αν θέλει να ταχτοποιήσει τη ζωή του και να διώξει τις αναποδιές, τότε πρέπει να βρει και να φορέσει για 30 μέρες το παντελόνι ενός ευτυχισμένου ανθρώπου.

Χαριτωμένη ταινία, ανάλαφρη και με ιστορία που πάει να ξεχωρίσει από το πλήθος των υπολοίπων. Το σενάριο του Δημήτρη Γιαννουκάκη, μολονότι ακολουθεί τη γνώριμη πεπατημένη της εποχής, δανείζεται φαρσικά στοιχεία από το γαλλοϊταλικό σινεμά, και είτε άθελα είτε ηθελημένα παντρεύει με κάποιον τρόπο τη συγκίνηση του νεορεαλισμού με τις παρεξηγήσεις του μπουλβάρ, την ίδια στιγμή που ο Θανάσης Βέγγος ανεβάζει τους slapstick ρυθμούς της ταινίας, κρατώντας παράλληλα χαρακτήρα. Δεν τα είχε πάει άσχημα εισπρακτικά στη σαιζόν του, κι ας είναι παραγωγή μικρής εταιρείας, η οποία παίζει και να μην γύρισε καμία άλλη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)