Last Vermont Christmas (2018)


Εναλλακτικός τίτλος: Last Christmas Home

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Τζάκσον, με τους Έριν Κάχιλ, Τζάστιν Μπρούνινγκ, Κάθριν Κόρκοραν, Άλαν Πόντες, Ρέητσελ Ρόουντς-Ντεβύ, Τζιμ Ο'Χέαρ, Ανν Όσμοντ, Σαντάλ Μωρίς.

Η οικογένεια Μάρβιν συγκεντρώνεται ακόμα μία χρονιά στο πατρικό τους σπίτι στο Γούντστοκ για να περάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Όμως, αυτή τη φορά οι τρεις κόρες μαθαίνουν με έκπληξη πως θα γιορτάσουν εκεί για τελευταία χρονιά, αφού με τη συνταξιοδότηση του πατέρα, οι δύο γονείς αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι και να μετακομίσουν σε μια μικρή πόλη κοντά στο Γκραν Κάνυον. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο άβολα όταν ανακαλύπτουν πως υποψήφιος αγοραστής είναι ο Νας, παλιός έρωτας της μεγαλύτερης κόρης, ο οποίος έχει επιστρέψει στην πόλη με σκοπό να εγκατασταθεί εκεί. 

Μολονότι προσπαθεί να μετατοπίσει το βάρος από την κλασικότροπη αισθηματική ιστορία σε κάτι που άπτεται περισσότερο των οικογενειακών δεσμών και των γιορτινών παραδόσεων που μας γαλουχούν όσο μεγαλώνουμε, η ταινία χάνει την ευκαιρία να αναπτύξει ενδιαφέροντες χαρακτήρες κα εντάσεις, αφήνοντας τα πάντα να κυλούν στο ρελαντί. Ως εκ τούτου, αφήνει στην άκρη το χιούμορ (το οποίο θα ήταν και καλοδεχούμενο στην περίπτωσή μας) και αναμασά όλα τα κλισέ του είδους, χωρίς κέφι, με ερμηνείες και σκηνοθεσία απλά διεκπεραιωτικές και καλοσυνάτες. Πάντως, η συγκεκριμένη ταινία είναι μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία που τα τηλεφίλμ του είδους κατέχουν στη συνείδηση του μέσου αμερικανού τηλεθεατή, καθώς είναι εμφανής η απόσταση -στην κυριολεξία- των μελών μιας οικογένειας που μοιράζεται στα πέντε σημεία των ΗΠΑ, λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αξία και τη σημασία της οικογενειακής επανένωσης γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κάτι που για εμάς στην Ελλάδα είναι δεδομένο, την ίδια στιγμή που η απόφαση των γονιών να πουλήσουν το σπίτι τους (ενώ έχουν τρεις κόρες) για να αξιοποιήσουν τα χρήματα προς όφελός τους, στα μάτια μας φαντάζει αδιανόητη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)