Going to Brazil (2016)


Ελληνικός τίτλος: Χαμός στη Βραζιλία

Κωμωδία σε σκηνοθεσία Πατρίκ Μιλ, με τους Βανέσα Γκιντ, Άλισον Γουήλερ, Μαργκό Μπανσιλόν, Φιλιπίν Στεντέλ.

Δυο αδελφές, η Αγκάτ και η Λιλύ, και η παιδική τους φίλη η Κλοέ ταξιδεύουν από το Παρίσι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, καλεσμένες στον γάμο της Κάτια, την οποία έχουν να δουν χρόνια. Ενθουσιασμένες τόσο για το ταξίδι όσο και για τον γάμο της ξενιτεμένης κολλητής τους, οι τρεις φίλες είναι έτοιμες να ξεσαλώσουν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Μόνο που κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ, η Λιλύ σκοτώνει κατά λάθος έναν άντρα που ετοιμαζόταν να τη βιάσει. Τα πράγματα έχουν ήδη στραβώσει, αλλά στραβώνουν ακόμα περισσότερο όταν συνειδητοποιούν ότι ο νεκρός είναι ο Τίνο, ο αρραβωνιαστικός της Κάτια και γιος ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Τώρα, οι τρεις Παριζιάνες μαζί με την 7 μηνών έγκυο παρ' ολίγον νύφη πρέπει να βρουν τρόπο να δραπετεύσουν από τη Βραζιλία προτού μαθευτεί η αλήθεια.

Ξεκινά ως μια θηλυκή (και γαλλόφωνη) εκδοχή ενός "Hangover", σου ρίχνει έναν φόνο κατάμουτρα και σε εκπλήσσει και μετατρέπεται σε κωμωδία δράσης με κάμποσα κυνηγητά και αγωνία. Μόνο που όλα αυτά γίνονται εν μέσω τσιρίδων, τραβηγμένων από τα μαλλιά υπερβολών και χοντράδων, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φανεί η ταινία πιο βέβηλη και λιγότερο καθώς πρέπει. Το γλυκό όμως δεν δένει, διότι εξ αρχής δεν σου έχει δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος να πάρεις μια ανάσα και να γνωρίσεις τις ηρωίδες, ενώ αμέσως μετά το φιλμ γίνεται εκκωφαντικό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με αποτέλεσμα να μην πιάνουν τόπο τα έξυπνα του σεναρίου μα να σου μένουν οι φωνές και οι πλακατζίδικες -και καλά- σεκάνς. Και είναι κρίμα, γιατί η ιστορία -ως αστυνομική κωμωδία- αν είχε αφεθεί να κυλήσει ανεπιτήδευτα θα ήταν ομολογουμένως πολύ πιο αστεία και ευχάριστη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)