The Nine Lives of Christmas (2014)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Μαρκ Τζην, με τους Μπράντον Ράουθ, Κίμπερλυ Σάσταντ, Γκρέγκορυ Χάρισον.

Όταν ο Ζακ, ένας σέξυ και γυναικάς πυροσβέστης, υιοθετεί έναν γάτο που βρίσκει έξω από το σπίτι του, ποτέ δεν περίμενε πόσο πολύ θα άλλαζε η ζωή του. Πρώτον, αναγκάζεται να δει τον πραγματικό χαρακτήρα της κοπέλας με την οποία βγαίνει τώρα, μοντέλο στο επάγγελμα, και η οποία παρ' ότι φαινομενικά έχουν χαλαρή σχέση, τον χειραγωγεί όσο δεν πάει. Παράλληλα, γνωρίζεται τυχαία με τη Μάριλι, φοιτήτρια κτηνιατρικής και υπάλληλο σε pet shop, της οποίας η γάτα που έχει κρυφά στο διαμέρισμα αποτελεί αιτία για έξωση από το σπίτι της, ενώ η γάτα του Ζακ τής κοστίζει τη δουλειά της. Άνεργη και άστεγη, παραμονές Χριστουγέννων, η Μάριλι δέχεται την πρόταση του όμορφου πυροσβέστη, τον οποίο και ερωτεύεται, να τη φιλοξενήσει έως ότου σταθεί και πάλι στα πόδια της. 

Δυο πανέμορφα γατιά που όχι μόνο τα κάνεις χάζι μα των οποίων η ύπαρξη παίζει ρόλο στην ταινία, ένα γοητευτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο και ένα καλογραμμένο love story με μπόλικες δόσεις χιούμορ είναι τα συστατικά τούτης εδώ της απολαυστικής τηλεταινίας που ξεχωρίζει κατά πολύ από τον μέσο όρο των αντίστοιχων παραγωγών. Η Κίμπερλυ Σάσταντ, στον ρόλο της σαστισμένης Μάριλι, δίνει στον χαρακτήρα μια αρκούντως ρεαλιστική υπόσταση, την ίδια στιγμή που αυτοσαρκάζεται χωρίς να καταφεύγει σε αχρείαστες υπερβολές. Απέναντί της, ο έμπειρος Μπράντον Ράουθ αποδεικνύει πόσο καλά τα πηγαίνει με το χιούμορ σε όποιον ρόλο καλείται να ερμηνεύσει, μολονότι το σενάριο τον αδικεί λιγάκι, αφού εξ αρχής τον παρουσιάζει σαν τον καλό παιδί που όλοι ξέρουμε πως είναι και όχι σαν τον καρδιοκατακτητή πυροσβέστη που θέλει απλά να περνά όμορφα την ώρα του. Πάντως, παρά τις συμβάσεις του είδους και του ύφους, η ταινία κυλά ευχάριστα και πειστικά μέχρι το τέλος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)